Annons:
Etiketterparadigmskiftenevolutionmetamorfoslivsbetingelser
Läst 1057 ggr
JRSN
2020-02-01, 15:17

Koldioxiddöden

Följande resonemang baseras i stort på forskaren Ralph Ellis studier av sambandet koldioxid och klimatförändringar. Man kan tycka att det är ett väldans stort fokus på just denna forskare. Det handlar dock inte om någon personkult eller liknande, det är bara det att Ralph Ellis råkar vara den mest intressanta och OBEROENDE forskaren för tillfället. Därav blir det mycket av hans idéer. Emellertid är teorierna helt motsatta den rådande normen, vilket skapar viss turbulens.

Nyttan med koldioxid

I den allmänna debatten anses koldioxid vara såväl giftig som en katalysator för global uppvärmning. Emellertid så är koldioxid ett livsviktigt ämne för växternas överlevnad på jorden. Lågt koldioxidvärde ger en hämmad växtlighet. En reducerad växtlighet ger färre växtätare. Färre växtätare påverkar köttätarna negativt. När däremot halten av koldioxid går upp blir växtligheten genast större och mer livskraftig. Under dinosauriernas tid var koldioxidhalten ca. fem gånger så hög som nu. Växtligheten var riklig, växtätarna kollosala och köttätarna var även de av en imponerande storlek.

Klimatcykler och istider

Men om det inte är halterna av koldioxid som påverkar temperaturen, vad är det då? Det överraskande svaret är att det handlar om jordens ytliga 'reflektionsförmåga', s.k. 'Albedo'. Skalan går från 0,0 till 1,0. Nära noll så absorberas nästan all strålning och temperaturen går upp. Nära 'ett' reflekteras nästan all strålning bort och temperaturen sjunker eller är stabil. Så vad är det som får jorden att ibland absorbera värme och ibland stöta bort all strålning? Här kommer koldioxiden in i bilden igen. Halterna av koldioxid påverkar nämligen ökenbildningen på vissa delar av kontinenterna.

Koldioxidlagret på jorden når upp till en viss höjd, liknande syrenivåerna. Det är specifikt i Gobiöknen, beläget på det kinesiska höglandet, som effekterna märks. När koldioxidnivån sjuker under denna höjd så dör ALLTING som växer på denna stora grässtäpp. Detta är koldioxiddöden. De förtorkade växterna blir till stoft som blåser upp i atmosfären och faller ner på befintliga snö och islager på norra halvklotet (merparten av kontinenterna är på norra halvklotet). Svart stoft kommer alltså att lägga sig på snömassorna och minska 'albedon'. Följden blir en interglacial, dvs en 'mellanistid'.

Vad påverkar koldioxidnivån?

Nivåerna av koldioxid följer den generella värmekurvan på planeten, inte tvärt om. Under kallare perioder (orsakat av andra variabler kopplat till solcykler och excentriciteten av jordens omloppsbana) binds koldioxiden till oceanernas vattenmassor. När sedan temperaturen åter börjar stiga frisätts koldioxiden igen. Hela processen bildar en egen cykel som tillsammans med stofteffekten reglerar istiderna på jorden. Ett häpnadsväckande resultat av forskningen är att människan nu i princip kan dämpa istiders svårhetsgrad. Detta skulle kunna ske genom att bespruta snö- och istäcken med ett (ofarligt) mörkt pulver som dämpar planetens albedo. Vore det inte bättre än att spreja med obskyra 'chemtrails'?

Kontentan

Hela 95 procent eller mer av jordens forskare har hoppat på 'koldioxidtåget', inte nödvändigtvis för att denna teori är korrekt, utan för att pengar, inflytande och gemenskap ligger där. Koldioxidtåget betyder i det här fallet att denna atmosfäriska gas anses vara den direkta orsaken till global uppvärmning. Betyder då allt detta att det inte existerar någon global uppvärmning? Uppvärmningen kan mycket väl vara verklig men vara orsakad av helt andra, yttre, faktorer.

The Secrets of Climate Change with Ralph Ellis

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

  • Redigerat 2020-12-30, 18:27 av JRSN
Annons:
NiklasTyreso
2020-02-02, 00:00
#1

Du har rätt i att mer koldioxid ökar växtlighetens tillväxt. Ingen har hävdat motsatsen. Du jämför med dinosauriernas tid med högre koldioxidhalt och mer skogar. Temperaturen var högre då oxå. Men du glömmer att dinosaurierna evolverade fram under miljontals år och anpassade sig. Dagens djurarter har inte en chans att evolverat och anpassa sig på ett par hundra år, som den industriella revolutionen med kol och oljeförbränning. Den anpassning som tar miljontals år för naturen, måste isbjörnar, renar, myskoxar och koraller göra på löjlit snabb tid 100-200 år. Ralph Ellis är ingen forskare. Han åker runt och kollar på fornlämningar och läser om gamla kulturer och hittar sedan på väldigt spekulativa (milt sagt) "teorier" som mestadels saknar stöd i verkliga data. Den som vill kan tro på det han skriver som en religiös tro, men det är inte forskning och vetenskap.

JRSN
2020-02-02, 10:31
#2

#1 Alla djur evolverar väl fram under miljontals år och anpassar sig, den industriella revolutionen har väl inte kunnat ändra det i någon större omfattning. Ralph Ellis är inte bara en forskare, han är dessutom extremt noggrann och påläst, just därför att hans teorier är kontroversiella. Hans bok 'Jesus, King of Edessa' var rätt besvärlig att tillgodogöra sig, just för att han anser sig behöva verifiera vart enda litet påstånde med konkreta fakta. Varför skall man inte ta del av hans forskning utifrån ett vetenskapligt perspektiv när det är exakt vad det är och inget annat. Men om du nödvändigt vill kalla vetenskap för religion så har jag inget problem med det.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

NiklasTyreso
2020-02-03, 15:20
#3

JRSN skrev: "Ett häpnadsväckande resultat av forskningen är att människan nu i princip kan dämpa istiders svårhetsgrad. Detta skulle kunna ske genom att bespruta snö- och istäcken med ett (ofarligt) mörkt pulver som dämpar planetens albedo. " ---------------- Svar: Albedo betyder vithetsgrad. Vit snö reflekterar ljus ut i rymden så jordens temperatur sjunker. Svart snö absorberar ljus och solvärme så att temperaturen ökar. Ditt förslag att täcka nordpolen och glaciärer med svart pulver skulle öka den globala uppvärmningen, tvärt emot vad vi vill! Ditt förslag värmer upp planeten, om man sprutade svart pulver över nordpolen och glaciärerna.

JRSN
2020-02-03, 15:49
#4

#3 Vi har ju ingen istid än, såvitt jag förstår. Att därför använda metoden med mörkt pulver under en interglacial är exakt lika korkat som du antyder. Nu var det förstås inte det jag föreslog. Vi kanske skall spreja vitt pulver på dig så att du coolar ned dig en smula! 😐

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

NiklasTyreso
2020-02-03, 23:04
#5

Eller ha bra rökgas rening som tar bort partiklar, så vi inte ökar partiklarna i atmosfären mer.

JRSN
2021-12-14, 16:15
#6

I tider av allmän 'häxjakt' på koldioxiden kan det vara passande att påminna om den här videon (ovan). Koldioxid är en livsnödvändig växthusgas, utan den kan växter inte existera och då producerar de heller inget syre. Som bekant behöver vi syre för att syresätta blodet. Samtidigt ventileras koldioxid ut som växterna absorberar. Ett helt naturligt kretslopp som rullat på i hundratusentals år. Varför inte fortsätta så?

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Annons:
johan
2022-06-14, 09:05
#7

Vatten är också livsviktigt för vår överlevnad. Har hittills sett få som anser att det skulle bli bättre för oss att tryckas ner under vattenytan.

Bara för att något är livsviktigt, som t ex co2, betyder det inte att det blir bättre av få mer av det. Balansen är viktig.

Det råder litet vetenskapligt tvivel om att vi senaste 150 åren och speciellt senaste 70 åren allvarligt rubbat den balansen.

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

JRSN
2022-06-14, 09:36
#8

#7: Balans, i alla sammanhang, är en bra sak. Det är faktiskt lite av min 'käpphäst'. När det gäller koldioxid så är det till övervägande del politiskt spel som styr skeendet.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

johan
2022-06-14, 10:06
#9

#8: Försök övertyga Venus om det… Dom fick nog inte det memot.

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

JRSN
2022-06-14, 12:53
#10

#9: Venus är en rätt ung planet. Ge den några miljoner år så har nog det mesta av koldioxiden bundits upp i växtlighet. Vatten kommer in från kometer. Växterna bildar syre. Sen kan vi ses på ett Venus-fik och snacka vidare om den farliga koldioxiden.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

johan
2022-06-14, 13:14
#11

NASA menar snarare att det är tvärtom. Venus har haft möjligheter till att vara en planet liknande jorden, men skenande växthuseffekt har gjort planeten till ett helvete.

Men det är klart, det är bara forskning från NASA och den ryska sonden som varit där och gjort mätningar, så det är väl förmodligen en agenda för att gömma sanningen från oss andra… Ni brukar ju föredra motsatsen till vad forskning kommer fram till.

https://www.nasa.gov/feature/goddard/2016/nasa-climate-modeling-suggests-venus-may-have-been-habitable

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Venus may have had a shallow liquid-water ocean and habitable surface temperatures for up to 2 billion years of its early history, according to NASA computer modeling of the planet’s ancient climate.
JRSN
2022-06-14, 15:13
#12

#11: Ahaaa! Har NASA sagt det, då måste det ju vara så, eller hur! Och Johan, inte behöver du 'nia' mig, jag är en helt vanlig medelsvensson! 😉

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

johan
2022-06-14, 15:27
#13

#12: 😂

Nej, Nasa är ju ingen Charlotta på Youtube, så man får ta det med en nypa salt och fundera på vilka källor som verkar mest trovärdiga.

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Annons:
Upp till toppen
Annons: