Annons:
Etiketternaturväsensmåfolkälvor
Läst 295 ggr
JRSN
2020-08-25, 11:54

Sasquatch och Yeti

Jorden över, på samtliga kontinenter, florerar rykten om en urtida apliknande människa. Denne primat har setts än här, än där men är nästan obeskrivligt skygg och undanglidande. Detta trots att primaten är mycket kraftigt byggd och väl över två meter lång. Primaten sägs lukta rejält starkt och vara behårad på hela kroppen. Huvudet är något toppigt och armarna är mycket långa.

Kärt barn, många namn

Kanske är det samma varelse som setts på olika platser, runt om i världen. I Kanada och USA kallas varelsen 'Sasquatch' eller 'Bigfoot'. I Florida heter den 'Skunk ape'. I Himalaya 'Yeti' eller Snömannen. Sumatras folk berättar om en varelse som kallas 'Orang Pendek' och Australien sägs ha en människoapa som benämns 'Yowie'. Men lokala befolkningar har naturligtvis många fler olika namn på denna varelse. Detta antyder att primaten är utbredd och faktiskt rätt så vanlig.

Grottsystem i jorden

Hur kommer det sig att ingen kunnat finna en bosättning av Sasquatch? Sannolikt beror detta på att de utgår från grottsystemen såsom sin bas och boplats. De gör små korta utflykter för att samla in mat men är extremt försiktiga. Dessutom har de med säkerhet utmärkt hörsel och ett väl utvecklat luktsinne. Att 'få korn' på Sasquatch måste därför betraktas som ytterst ovanligt. De är absolut inte ointelligenta. Även om de inte har talets gåva så är de medvetna om människan.

En teori gör gällande att jorden har ett hålrum i sitt inre med vatten, oceaner och en utvecklad växtlighet. I jordens mitt svävar en lysande kristallinsk järnkärna. På grund av hög halt av koldioxid i atmosfären blir växter och djur stora och kraftfulla. Kanske är detta förklaringen till att Sasquatch är så storväxta. De har initialt utvecklats i den inre jorden men förflyttar sig ibland via tunnelsystem upp till jordytan. Kanske kan de där ute finna kompletterande kost och mineraler som saknas därinne. Möjligen är det solljuset de söker för att utveckla D-vitamin.

Sasquatch i filmen

Självklart har åsynen av en enorm människoapa inspirerat till filmer och dramatiseringar. Är det Sasquatch som stått modell till 'Chewbacca' i serien om Stjärnornas krig? Likheterna är i alla fall uppenbara. Och kanske måste karaktären 'King Kong' räknas in som en produkt av flertaliga rapporter om 'enorma apor'. Emellertid finns inga direkta belägg för att Sasquatch eller Yeti skulle vara aggressiva. Tvärtom så sägs de ha hjälpt enstöringar och utsatta människor i Tibet.

Andra mytologiska väsen

Grottpassager som leder till den inre jorden kan kanske förklara även andra mystiska varelser som har setts. Även dessa utgår i så fall från den inre jorden men gör ibland besök uppe på jordytan. Bland dessa varelser kan nämnas 'Malmannen' (Mothman), flygande drakar (Pterosaur), monstret i Loch Ness (Svanödlor), Chupacabra's, gigantiska bläckfiskar, 'Nightcrawlers' m.m.

1971 Washington Sasquatch report

China's 'Bigfoot'

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

A legendary Wookiee warrior and Han Solo’s co-pilot aboard the Millennium Falcon, Chewbacca was part of a core group of rebels who restored freedom to the galaxy. Known for his short temper and accuracy with a bowcaster, Chewie also had a big heart -- and was unwavering in his loyalty to his friends. He stuck with Han through years of turmoil, and continued to fly the Falcon alongside Rey after his beloved friend’s death.
  • Redigerat 2021-01-05, 20:17 av JRSN
Annons:
Upp till toppen
Annons: