Annons:
Etiketterrymdennibiruastronomi
Läst 1091 ggr
JRSN
2020-03-27, 15:28

Långt eller kort år?

Forna tiders civilisationer hade ett år om 360 dagar. Hur kan det komma sig, var det någon typ av månår de rättade sig efter, eller var de bara dåliga på att räkna? Nej, självklart kunde de räkna, så det är något annat fenomen som får kalendern att periodiskt förändra sig. Förändringen verkar inte alls ske godtyckligt. Det är två variabler; antingen är året långt, 365 dagar, eller så är året kort, 360 dagar.

Vårt turbulenta solsystem

Det som reglerar årets längd är förstås jordens rörelse runt solen. När jorden rört sig ett helt varv runt solen så har ett år passerat. För att året skall bli längre eller kortare så krävs att jordens hastighet förändras. Högre hastighet och ett kortare år innebär att jordbanan (orbitalen) placerar sig något närmare solen. Lägre hastighet och ett längre år betyder att jorden väljer en omloppsbana längre bort från solen. Någon för oss 'okänd' faktor orsakar således att jorden påverkas i sin bana.

Solen och dess binära tvilling

Det enda som förmår influera en planets omloppsbana är en annan himlakropp. Detta måste vara en kropp som endast periodiskt befinner sig i solens närhet. Teoretiskt kan man tänka sig en större komet som orsakar förändringarna. Men en så pass liten himlakropp skulle endast skapa obetydliga förändringar av jordens rörelse. En mer logisk slutsats förefaller vara den mörka stjärna som förfäderna dyrkade såsom planeternas 'herde'. Egentligen är det ingen okänd bekantskap. Stjärnan är känd under många olika namn; Nibiru, Marduk, Hercolubus, Ashar, Shiva med flera. Kanske är den nu i vår absoluta närhet!

En gravitationell knuff

Hur går det till i praktiken när Nibiru förändrar jordens kalender? Vi vet inte med säkerhet men för att göra en gissning så är det Nibirus gravitationsfält som 'knuffar till' jorden när stjärnan kommer i dess närhet. Nibiru har under sin långa färd under ekliptikan samlat på sig rörelseenergi. Detta emedan dess nedre orbital är längre än den övre (ovanför ekliptikan). På vägen tillbaka kommer det omvända att ske. Nibiru har då lägre fart och bromsar istället upp jordens rörelse. Vi har nu 365 dagar om året. Nibiru anländer nerifrån och avancerar snett uppåt. Ett 360 dagars år väntar!

En global jordbävning

Det är ingen liten knuff jorden kommer råka ut för. Detta kommer att visa sig som en världsomfattande jordbävning. Denna gravitationella 'vågfront' kommer sannolikt orsaka lokala tsunamis, kuststäder är i riskzonen. Samtidigt kommer vi få uppleva en skur av små och större asteroider. Nibirus vågfront är så att säga balanspunkten mellan dess inåtriktade gravitation och stjärnans utåtriktade 'solvind'. Således ansamlas en hel del materia; grus, stenar och asteroider, i detta skal. Jordens södra halvklot kommer troligen bli värre ansatt än norra halvklotet. Likväl är händelsen inget som behöver fruktas.

Anpassning av kalendern

Ytterligt få är beredda på det här 'eventet' och myndigheter kommer knappast att förvarna om saken. Således kommer viss förvirring att uppstå efter jordbävningen, tidräkningen kommer inte riktigt att stämma. Men förr eller senare genomförs en anpassning och en korrektion av årets längd. Men innan dess kan det dock vara bra att vara förberedd: När den stora jordbävningen har dragit förbi, var då beredda på att reglera era kalendrar. Låt matematiker kolla upp saken och lita inte enbart till myndigheterna.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

  • Redigerat 2020-12-28, 15:03 av JRSN
Annons:
JRSN
2020-07-05, 08:18
#1

Puffar upp inlägget om korta och långa år. Vi tycks, historiskt sett, ha växlat mellan år om 365 dagar och år om 360 dagar. Tillika går solen periodvis upp i öster och i vissa epoker upp i väster. Detta är förstås inga fenomen som jorden själv ägnar sig åt. Man kan istället förmoda att en större periodisk himlakropp orsakar effekten.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Upp till toppen
Annons: