Annons:
Etiketterdemonernaturväsensmåfolkälvor
Läst 950 ggr
JRSN
2019-09-24, 12:17

Familjen Andeväsen

Det finns betydligt fler medlemmar inom 'familjen andeväsen' än bara demoner. Definitionen på 'ande' i det här fallet är alla 'amorfa' väsen, dvs väsen som saknar en bestämd kroppsform. Man kan fråga sig hur sådana väsen kan existera utan specifika organ som får dem att fungera. Svaret kan möjligen vara att de har organ men endast i andlig form. Den fysiska gestaltningen är diffus eller flytande. En amöba är till exempel ett mikroskopiskt encelligt djur utan tydlig kroppsform eller organ men som ändå klarar att jaga, nedlägga och tillgodogöra sig bytesdjur.

Vattenväsen

Exempel på andeväsen i vattnets rike är vattendroppar, sjöar, oceaner, vågor, vattenströmmar, vattenvirvlar, bäckar, floder och vattenvirvlar. Så har vatten ett medvetande? Utan tvivel, och sannolikt ett minne också. Vatten har en renande och svalkande effekt på människan. Även att bara vara i vattnets närhet tycks skölja bort oroliga tankar och lugna ner känslostormar. Men som alltid när det gäller andeväsen så kan vatten ha en farlig aspekt också. Vattnet är mjukt men kan med tiden urholka den hårdaste sten. Vatten i uppror kan sänka skepp på havet eller underminera landmassor. Människan är dock helt beroende av vatten. Vi är mer vattenvarelser än vi är varelser av fast materia.

Luftväsen

Exempel på andeväsenden i luftens rike är atmosfärer, luftbubblor, vindar, väderfronter, virvelvindar, moln, luftströmmar (jetströmmar) och ljudvågor. Hur påverkar luftväsen människor? Säkert lite olika men det finns ett visst orosmoment förknippat med vind och blåst. Samtidigt är vi beroende av frisk luft, att luften byts ut med jämna mellanrum. Ett lagom utbud av moln på himlen skyddar för solens strålar. Ljudvågor förmedlar information från vår omgivning och ljudvågor i harmonisk svängning inverkar helande på människans inre organ. Väderfronter kommer med ombyte till det som blivit stagnerat. Vindar innebär även energi och transport, vilket alla seglare känner till.

Plasmaväsen

Så var det då dessa plasmaväsen, en tudelad erfarenhet. Men plasmaväsenden i form av eldslågor kan verkligen göra nytta för människor. De kan erbjuda värme, belysning och energi till att omvandla material i olika former. I form av elektricitet är plasmaenergin oumbärlig i vårt moderna samhälle. Ute i rymden och i våra elektriska nätverk rör sig fria plasmaväsen (demoner). Dessa väsenden är de mest problematiska bland andesläktet. Demonerna driver sin egen agenda och är inte hänsynsfulla mot andra. Demoner livnär sig av den känsloenergi som bland annat människor spiller omkring sig (utan större kontroll). Men demonerna skapar även konstgjorda konflikter (som ökar tillgången på föda).

Mindre kända andeväsen är bland andra; solsystem, nebulosor och irreguljära galaxer. Dit hör också molekyler, celler, atomer och enskilda partiklar som ingår i andeväsendens gestaltningar.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

  • Redigerat 2020-12-28, 15:12 av JRSN
Annons:
JRSN
2020-06-25, 12:39
#1

Puffar upp inlägget om 'familjen andeväsen', som ger fördjupade detaljer i fråga om 'de oformliga'; alla dessa väsen som har en 'amorf' natur. 🌛

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

RandomNameGenerator
2020-06-28, 21:09
#2

✨ 👍

Upp till toppen
Annons: