Annons:
Etikettermytologitraditionersägner
Läst 943 ggr
JRSN
2019-10-17, 11:15

Enhörningens kraft

Enhörningar, mytologiska sagodjur. Inga levande enhörningar har återfunnits men i den andliga världen är dessa väsen högst levande och verksamma. Att erhålla en enhörning som vision eller kraftdjur måste vara en sällsynt ynnest. Enhörningen ses ofta som vita hästar med ett enda, vitt eller gyllene, horn i pannan. Manen är yvig liksom svansen därbak, ibland har de 'bockskägg'. Sagodjuret förekommer inom mytologin i en mångfald olika kulturer. Vad som givit upphovet till dess rykte är inte känt, kanske är det berättelser om exotiska djur.

En bild av Kristus

Enhörningen sägs ibland vara en symbol för Kristus. Det är den vita springaren som kommer till undsättning men som håller sig lite för sig själv. Dess gåvor är klokhet, visdom och helande. Enhörningen är 'hal' och låter sig inte infångas men en ren jungfru kan få komma i dess närhet. Likt Kristus kommer Enhörningen med sanning, en sanning som inte är behaglig men som ger frihet åt själen. Så vem står ut med Enhörningens energi? Endast den som först fastat, tränat sitt sinne och böjt sig ner i ödmjukhet inför de höga och allvisa makterna.

Kontemplation

Även om Enhörningen till det yttre representerar en manlig energi så associeras den likväl med kvinnliga intuitiva egenskaper: Magiska förmågor, mystiska insikter och en förståelse av tillvarons hemligheter. Att nå fram till Enhörningen är mera en process än en oväntad gåva. Nordamerikanska indianer kunde få en vision av den 'vita buffeln' i tider av kontemplation och insikt. Kanske är åsynen av Enhörningen en liknande erfarenhet. Enhörningens magiska horn kan rena förgiftat vatten och de färdas obehindrat mellan Universums dimensioner.

Det kosmiska hornet

Kommer ryktet om Enhörningen i själva verket från betraktelser av stjärnhimlen? En del kometer som far fram över himlen har mycket specifika kännetecken. Inte bara en yvig svans, de har dessutom ofta en 'spik' som bildas i färdriktningen, sannolikt ett elektriskt urladdningsfenomen. Vi får ofta, felaktigt, lära oss att kometer är 'smältande isbollar' som etablerar sin korona när temperaturen ökar nära solen. Detta är inte helt korrekt, för ofta består kometer av massiva metallklumpar, utan ett spår av vatten. Deras irreguljära banor skapar istället negativa urladdningar gentemot den positiva solvinden; därav uppstår kometens ljusfenomen.

Som ett barn

Oavsett Enhörningens bakgrund så står den för renhet, öppenhet och oskuldsfullhet. Enhörningen må vara sårbar men samtidigt skådar den fritt utan slöjor som skymmer sikten. Om Enhörningens tecken kommer till dig så kan översinnliga förmågor öppnas upp. Alternativt så kan du stå inför ett paradigmskifte, en helt ny världsbild.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

  • Redigerat 2020-12-28, 15:50 av JRSN
Annons:
JRSN
2020-06-22, 09:38
#1

Puffar upp inlägget om Enhöringen, ständigt fängslande! Trots ihärdiga försök att finna spåren av en äkta Enhöring rinner bevisen ut i sanden. Men Enhörningen ger sig inte så lätt, den kommer tillbaka i en annan form. Tvivel formas åter, kanske finns ändå dessa unflyende djur. Nej, de är mytologiska skapelser, eller…

Magical Unicorns

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Upp till toppen
Annons: