Annons:
Etiketterandliga-orterexistensplansamhälle
Läst 792 ggr
JRSN
2020-03-19, 11:38

Människan och arbetet

Så länge människan har funnits på jorden så har arbetet varit en del av hennes vardag. Vi har fötts till arbete, levt med arbete och bokstavligen dött där på arbetsgolvet. Så djupt är arbetet rotat i oss att vi mer eller mindre identifierat vår existens såsom liktydigt med begreppet arbete. Vi lever såsom arbetare i ett bisamhälle, uppfostrade till att axla samhällets bördor. Är detta allt vi är?

Arvet från det förgångna

Det berättas i sumeriska skrifter att människan skapades genetiskt, specifikt för att vara slavar i tungt gruvarbete. Sumererna själva kallade oss 'hjälpare', kanske för att det tyngde något mindre på deras samveten. De hade ju dock begått ett slags övergrepp då de tog en enkel primat och 'band' en uppgift på deras livscykel. Människan blev inte bara grovarbetare, projektet utvecklades även till en allmän 'tjänstepool'. Människan servade, lagade mat, städade, tillhandahöll sextjänster?

Skiljepunkten

Länge levde människan parallellt med sina skapare. Dessa var en gruppering av olika utomjordiska väsen. En del var människoliknande, andra tillhörde reptilsläktet. Några få var ödleliknande och sedan fanns enstaka väsen av annan art. Men vid någon tidpunkt drog de sig bort från jorden. Orsaken är inte känd men kanske erkändes människan statusen av en unik varelse. Tanken är i sig korrekt, vi delar nämligen arvsanlag med våra anfäder. Vi är förbundna i blodet, således jämställda.

Befrielsens tid

Så hur länge måste vi då fjättra oss själva med löneslaveriets bojor? Våra forna 'arbetsgivare' är inte längre kvar, det är endast ställföreträdarna som upprätthåller oket. Med vilken rätt sker detta egentligen. De som kallades 'Kungar' skulle endast förvalta jordens kapital och bevara ordningen. Det var aldrig meningen att de skulle sko sig på överflödet och låta folket leva i misär. Kontentan är detta; överklassen har inte högre status än arbetarna, detta är en lögn som envist lever kvar.

En ny identitet

Människan behöver ompröva sin identitet för en ny tid. Vi måste börja se på oss själva som de fria väsen vi egentligen alltid varit. Förtryckarna har alltid aktivt behövt hålla människan underkuvad. De har känt till att de inte har rätten på sin sida men de har undantryckt sanningen även för sig själva. Således har de etablerat skolor och utbildningsväsen som systematiskt har gjort en tydlig distinktion mellan hög och låg. Den inbyggda konflikten i detta har skapat osämja och klasskrig.

Skillnaden arbete och arbete

Missförstå mig rätt: Tanken har aldrig varit att människan inte skall arbeta. Men det är en väldig skillnad mellan att arbeta för en självutnämnd boss mot att arbeta för sig själv eller sin grupp. En aktivitet som människan själv väljer och brinner för, hur kan det vara fel? Men vissa politiker har missbrukat den strävan och påstått att 'arbetslinjen' alltid befrämjar människan. Denna lösning är alltför enkel, den cementerar bara motsättningar. Låt människan göra det hon vill, när hon vill!

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

  • Redigerat 2020-12-29, 16:13 av JRSN
Annons:
Dioramabyggare
2020-03-19, 14:25
#1

#0: tack JRSN för ditt inlägg! Det fick mig för övrigt att associera till Pink Floyds "Another brick in the wall".

JRSN
2020-03-19, 15:44
#2

#1 😃🍸

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Diana_Melbourne
2020-03-20, 09:27
#3

#1 De alternativa börjar faktiskt äntligen vädra morgonluft och får mer och mer hjälp, t o m via etablerade media. Alternativare har länge setts med stor skepsis; original som bunkrar upp med filtar och vatten eller idioter till världsfrånvända självhushållande. Arbetsskygga individer som flummar runt. Men oavsett tyckande, livsåskådning och tro, alla tecken visar att vi behöver omfördela vår (arbets)tid och bygga nya sätt att se på tillvaron. Igår läste jag om en företagare som såg hela sin verksamhet falla samman på grund av rådande omständigheter. Han verkade inte ha lärt sig så mycket. Förutom att han upptäckt att det funkar att hålla internationella affärsmöten via Skype. Kan tyckas som en liten sak i det stora och otroligt senfärdigt, men om fler affärspersoner kommer på samma sak som andra gjort sedan 2009 kan det frigöra tid till annat. I förlängningen kommer de alternativa att få rätt. Men det kommer att ta för lång tid tror jag tyvärr.

Dioramabyggare
2020-03-20, 10:22
#4

#2: jag "hittade" en association till med tanke på trådtemat, nu till Peps Perssons "Maskin Nr. 2":

Upp till toppen
Annons: