Annons:
Etiketterdemonerandarpersonligt-skyddonda-andar
Läst 2562 ggr
JRSN
2019-05-15, 16:47

Demonernas natur

Demoner; den bortglömda livsformen, tillhörande 'amorfernas' (naturandarnas rike). De har kallats demoner, djinn eller djävulens änglar. I våra dagar är de aktuella igen. Hur skyddar man sig och hur får man bort dem när de en gång etablerat sig i ens medvetande?

Ursprung

I början av 1900-talet presenterade 'Martinus Thomsen' sina inblickar om bl.a. de olika väsensformerna. Där ingick Materieväsen, Djurväsen, Människoväsen, Änglaväsen och Gudaväsen (dock inte exakt med den terminologin). Men det var som om en väsensform fattades, den jag kallar 'Andeväsen' eller 'Naturandar'. Det är den väsensform som är "amorf", dvs oformlig. Bland dessa kan man finna; moln, sjöar, floder, vindar och eldslågor m.m. En speciell kategori bland amorferna utgörs av elektromagnetisk plasma. Dessa elektromagnetiska strömmar (i rymden och på jorden) är synonymt med det som i vardagligt tal kallas 'Demoner'.

Demoner är som sagt kroppslösa, människorna kan inte urskilja dem och drar ofta slutsatsen att de inte existerar. Demonerna har dock funnits i alla tider, de är del av skapelsen presis som andra väsen. Redan Jesus, på sin tid, tampades med demoner, som antastade såväl människor som djur. Jesus "kastade ut demonerna", vilket man väl får tolka som att demonerna hade förmågan att "besätta" andra 'värdväsen'.

Konfrontationen

När människosläktet inledningsvis levde i jorklotets ihåliga inre (ett mindre känt faktum) så fanns ingen närvaro av demoner. Följaktligen levde människan i full harmoni, inga demoner gjorde livet surt för dem med mentala attacker av olika slag. Men i och med att människan tog steget ut på ytan av jordklotet kom de i direkt kontakt med demonsläktet. Demonerna, som behövde människans känsloenergi såsom föda, skred direkt till handling och sådde split, förvirring och motsättningar. Därmed började människans tredje utvecklingsstadie; kampen mellan det goda och det onda. En kamp som fortgår än i denna dag.

Stinget av en skorpion

Demoner skadar människor men exakt hur det går till har varit något oklart. Bibeln ger oss dock några ledtrådar, här en strof från Uppenbarelseboken 9, 5: "Gräshopporna fick inte döda dem, men de skulle plåga dem i fem månader. Och deras plåga var som den smärta man känner när man blir stucken av en skorpion." Denna beskrivning är en bild, en liknelse. I överförd betydelse förstår vi att demonerna "förgiftar människornas sinne". Demonerna genererar tankar som inte är sanna och manipulerar aktivt signalsubstanser i hjärnan som leder till ångest och depressioner.

En strof från Joel 2, 7-9 antyder att demonerna inte är av kött och blod och överlägset utser sina byten: "…lika stridsmän bestiga de murarna; var och en går sin väg rakt fram, och ingen tager miste om sin stråt. Den ene tränger icke den andre, var och en går sin givna bana; mitt igenom vapnen störta de fram utan hejd. I staden rusa de in, på murarna hasta de åstad, i husen tränga de upp, genom fönstren bryta de sig väg, såsom tjuvar göra." Demonerna känner sin makt och hyser fullt förakt för Gud och änglarna, de anser sig ha all rätt att skövla och förstöra allting i sin väg.

Människornas ohejdade känsloenergier är som sagt föda åt demonerna. Emellertid väntar de inte på att enskilda personer börjar gräla, gråta eller få vredesutbrott. Då demonerna enkelt påverkar människors tankar ser de till att skapa konflikter, frustration och våldsyttringar. I det kaos som sen uppstår passar de på att "slicka i sig" den så eftertraktade känsloenergin. Vi ser här en slående likhet med de mytiska vampyrernas härjningar. Men emedan vampyren eftertraktar blodet i sig så dras demonerna istället till det som blodet transporterar; människans så värdefulla känsloenergi.

Läs mer: Demonutdrivning

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

iFokus är ett nätverk av intressesajter om allt mellan himmel och jord
  • Redigerat 2021-01-05, 20:36 av JRSN
Annons:
[Borttaget]
[Borttaget]
2020-02-03, 02:06
#1

Inlägget är borttaget

Ghosthunter
2020-02-06, 19:24
#2

Demoners maktövertagande över människan brukar beskrivas i 3 steg: 1. Hemsökelser. Det börjar helt enkelt att spöka. Först i liten skala, som ofta blir värre med tiden. Detta i syfta att få människor i psykiskt och mental obalans för att överta deras själ. 2: Fysiska attacker. Folk blir rivna, slagna, knuffade och mer eller mindre misshandlade. 3. Besatthet. Demonen tar full kontroll och folk blir besatta. I detta läget är själen i demons klor och även kroppen drabbas hårt.

"I parabler av rastlöshet, cirklar av regnbågsro - peut être?"

"Världen skulle må bra med lite mer
Värmland"

"Don't be normal, stay paranormal"

JRSN
2020-02-06, 21:59
#3

#2 Intressant, och ruggigt! Kanske är det så att demonerna manipulerar tankarna hos sina offer och får dem att vilja skada sig själva eller andra. Det hela kan sluta med att offren blir mer och mer passificerade och känslokalla, de blir i praktiken till psykopater och totalt kontrollerade av demoniskt inflytande.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Diana_Melbourne
2020-02-06, 23:42
#4

När jag var tolv år tog jag och mina kompisar oss in i ett ödehus. Huset hade alltid givit mig kalla kårar och det kändes som att jag var iakttagen varje gång jag gick förbi, vilket jag var tvungen till när jag gick hem från min bästis. 

I alla fall tog vi oss in mitt på dagen. Jag kände att något var fruktansvärt fel och ville inte gå längre in i huset. Mina kompisar tog sig upp på övervåningen, men jag följde inte med. I stället stod jag själv i källaren och var villrådig och livrädd. 

På natten drömde jag en av mina värsta mardrömmar någonsin. Det var egentligen inget särskilt som hände, förutom att det var en pojke i min egen ålder som såg obehaglig och lite konstig ut, snedögd och med oproportinella drag. På något sätt skrämde han livet ur mig. Han sade att det skulle hända något ett visst datum, vilket kom jag inte ihåg längre. Jag gallskrek och fick ligga mellan mina föräldrar som förstås rusade upp och undrade vad som stod på. 

Efter det blev livet annorlunda. Jag blev utsatt för mobbning  och på sitt sätt ganska otursförföljd. 

I vuxen ålder började jag att forska kring huset som revs ganska snart efter denna händelse. På en återträff med klasskompisarna började jag att prata med en av tjejerna, C, om huset. Det visade sig att hon hade lika starka minnen som jag kring det (hon var med den gång vi tog oss in) och att hon dessutom var intresserad av ockultism. Hon hade hittat en anteckningsbok i huset, fyllt av svarta kors och hade i vuxen ålder lagt ihop två och två kring de som bott där – ett äldre syskonpar. "Jag har fått till mig bilder, visioner av incest" sade hon. Något som i viss mån styrktes av mannen som bodde i grannhuset och sedermera gifte sig med C:s mamma (berättade hon). Pojken som jag drömde om hade de typiska drag som en del personer får på grund av incest mellan föräldrarna. 

Tyvärr tror jag att jag då, vid tolv års ålder träffade en demon som inte lämnade mig förrän jag själv blev mer andligt medveten i femtioårsåldern och på något sätt fick en kraft som överträffade den. Det kändes på något sätt som att det ställdes på sin spets i vår dåvarande bostad där det hände konstiga saker hela tiden, mina smycken förstördes och försvann oförklarligt och mina läppstift sabbades jämt. Jag skyllde såklart på barnen, som ställde sig frågande till händelserna. Det liksom syntes på dem att de inte ljög. Tyvärr varken hade eller har något av barnen så särskilt bra liv, med mycket psykisk sjukdom och olika diagnoser som inte direkt underlättat för dem om jag säger så. Jag har en tanke om att demonen även påverkat dem.

I samband med att jag började forska kring huset och meditera kring det blev i alla fall livet lite lättare. En natt drömde jag att jag befann mig i husets övervåning. Jag såg mig själv i pigtittarspegeln och konstaterade att jag var en mycket gammal dam. Framför mig låg flera billiga smycken i plast. Min bror (jag har ingen i verkligheten, det var alltså damens bror jag såg) låg i den ena av de två sängarna som fanns i det spartanskt inredda rummet och i drömmen var min man med mig för att jag skulle känna mig trygg. Ljuset skymdes lite av de blå gardinerna i fönstren. När jag vaknade kom jag på att just dessa blå bomullsgardiner hängde i fönstren innan huset revs - ett bortträngt minne gjorde sig påmint i drömmen. 

Jag tror absolut att demoner finns och att de kan påverka våra liv negativt. Jag har sluppit undan men mina numera vuxna barn och deras bonusbror mår inte särskilt bra periodvis. Hur jag ska göra med detta är en annan historia.

Ghosthunter
2020-02-07, 06:37
#5

#3 Ja, demoner har problem med att tränga genom våran aura när vi mår bra. Men mår vi dåligt så är auran väldigt tunn. Detta även vid rädsla och då har de lättare att komma åt oss. Att undvika att bli rädd och vara modig ska tydligen vara bästa vapnet mot demoner.

"I parabler av rastlöshet, cirklar av regnbågsro - peut être?"

"Världen skulle må bra med lite mer
Värmland"

"Don't be normal, stay paranormal"

JRSN
2020-02-07, 06:56
#6

#4 En stark berättelse. Problematiska 'jordbundna andar' är en sak, men när dessa även är besatta av demoner uppstår extra destruktiva s.k. 'demonandar'. Dessa har förmågan att inte bara trakassera levande personer fysiskt, utan även manipulera deras tankevärld och förvränga sinnesintrycken. De har även makten att trycka ner andra jordbundna andar och hindra dem från att gå in i ljuset.

Det händer ibland att andar 'fäster vid oss'. Vissa egenskaper hos 'värden' liknar de egenskaper som anden besitter och anden väljer att associera sig med sin värd och ibland dra nytta av dennes vanor och energier. Inflytandet kan vara så 'subtilt' att det inte märks på en gång. Men när man väl blivit medveten om den dåliga energin så kan man göra något åt det. Ondskan gömmer sig i det fördolda men när ljuset belyser situationen så upphör dess destruktiva makt. 🌺

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Annons:
Diana_Melbourne
2020-02-07, 08:03
#7

#6 Tack för hoppfulla ord. Jag hoppas att mina barn ska sluta att vara rädda för livet och döden, tror att det kommer att hjälpa dem. 

 Det är första gången jag sätter detta på pränt, det finns egentligen mer att berätta, men jag nöjer mig så. Att fastigheten hette Maskeradbalen är en av de pikanta detaljerna i historien (jag älskar maskerader).

Maghan70
2020-02-09, 10:56
#8

Bra beskrivet.  Jag tycker det märks idag hur fler och fler människor drabbas av demoniska impulser.. t ex  vännen som mördade sin vän genom att hugga honom med yxa i huvudet,  en annan liknande där en vän plötsligt slog en sten i huvudet på sin barndomsvän,  Våltäkter.. rebelliskeheten ökar genom demonerna,  ja allt våld ökar, men det är just den här våldsimpulsen och rebelliskheten som är typisk för demonisk inverkan. 

Ett sätt att skydda sig själv och andra är ju att be så klart.  Bön om beskydd för sitt hjärta och sina tankar och känslor.  Allt börjar i hjärtat, så det bör skyddas framför allt, för därifrån utgår livet. 

Jag tror demoner torterar genom ångest framförallt.  I bibeln står det i 1 petrus 5:8

Var nyktra och vakna. Er fiende djävulen går omkring som ett rytande lejon och söker efter någon att sluka.

Fienden, demoner söker alltid efter någon som har en öppning där den kan "bosätta sig" och den kan dra till sig ytterligare demoner och öppna nya öppningar.

Öppningar kan vara många;  tex trauma, fruktan, droger, alkohol,  lögner från fienden som man tror på, quija board och rent av intresse för demoner. Så det är ju viktigt att man skyddar sig. 

För min del, så skyddar min tro mig. Att tro på Guds löften som är sanna och inte lögner sådana som demoner/fienden kan komma med. 

JRSN
2020-02-09, 14:01
#9

#8 Ja, tyvärr måste man hela tiden vara på sin vakt, speciellt om man har haft en traumatisk och utsatt barndom. Detta lämnar, utan att man vet om det, öppna portaler genom vilka demonerna tar sig in och orsakar skada. Som vuxen kan man ha jobbat en del på sina svaga punkter. Då slappnar man av och glömmer kanske bort att vara vaksam. Men attackerna kommer tillbaka när man minst anar det. I dessa problematiska tider måste vi dessvärre leva med detta yttre hot men förstås försöka göra det bästa av situationen. 🤔🌺

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Ghosthunter
2020-02-09, 18:22
#10

#8 Djävulen och hans demoner njuter nog av dagens hatfulla, våldsamma, giriga, egoistiska, ytliga och hårda samhälle som vi tyvärr lever i 😔

"I parabler av rastlöshet, cirklar av regnbågsro - peut être?"

"Världen skulle må bra med lite mer
Värmland"

"Don't be normal, stay paranormal"

Upp till toppen
Annons: