Annons:
Etiketterrymdennibiruastronomimytologi
Läst 798 ggr
JRSN
2019-09-19, 14:38

Skepp och Stjärnor

Det här kommer bli en alldeles enastående märklig berättelse. Jag kommer nämligen försöka påvisa ett samband mellan ett örlogsskepp och en stjärna på himlen, ingen lätt bedrift. Fartyget det handlar om är regalskeppet Vasa, kronans stolthet och flaggskepp. Det var ett fartyg ämnat att sätta skräck i fienden och att utgöra tungan på vågen i de utdragna krigen med länderna i södra Östersjön. Ni vet förstås hur det gick, Vasa hann knappt åka iväg på sin jungfrutur förrän katastrofen var ett faktum. Och där slutar historien, eller?

Krig i dödsriket

Man kan förstås tänka sig att Vasaskeppet stilla somnade in där i sin himmel för fartyg. Men känslan jag har är att så inte var fallet. Vasa fortsatte striden mot fienden men på 'andra sidan', i andevärlden. Exakt hur striderna förlöpte är förstås svårt att veta. Men sannolikt blev skeppet en fruktad kombattant. Kanske var Vasa aldrig ämnad att gå i krig i det fysiska livet, Vasa gick ner under ytan (symboliskt för den andra sidan), dödsriket. Med sig hade den två livbåtar; en stor slup och en mindre, avsedd för högre officerare.

Men resan i dödsriket var tidsbestämd, vid en viss tidpunkt var det förutbestämt att Vasa skulle få liv igen. Hur är detta möjligt, ett sjunket skepp som får liv igen? Men hur märkligt det än kan låta; den 24 april år 1961 börjar Vasaskeppet titta upp ur vattnet på nytt. Skeppet låg 333 år på havets botten men var ändå mycket välbevarat. Restaureringen tog dock tid och fortsätter än i våra dagar. Att gå in i Vasamuseet är vördnadsbjudande, man blir liksom 'Starstruck'. Det känns på något sätt att skeppet inte är vilket gammalt vrak som helst.

Stjärnan som dog

Ett rejält tankesprång nu. Den strålande gula stjärnan Osiris utses till kämpen som skall nedlägga ett celestialt 'monster' som härjade. Monstret var känt som 'Tiamat' eller 'Ur-Bar-ra'. Det var en gigantisk gul sol som orsakade kaos bland dåtidens planeter. Man kan föreställa sig våldsamma solstormar och kringfarande kometer och asteroider utan reguljära omloppsbanor. Men Ur-bar-ra lyckas inledningsvis dupera Osiris och långsamt dränera hans livskraft. Det slutar i en katastrof. Osiris förvagas, blinkar till och slocknar.

Men Osiris har endast dött till det yttre, han har genomgått en metamorfos och blivit till Nemesis; en kollapsad mörk sol med oerhörd täthet. Vid stjärnornas nästa sammandrabbning är Nemesis (Nibiru) bättre förberedd. Han kommer beväpnad med ett 'nät' (kraftig gravitation) och en oöverträffad magnetisk styrka. Ur-bar-ra gör sig redo att helt uppsluka Nemesis men hon underskattar dennes nya skepnad. Nemesis sänder ut en blixt som förlamar henne. Och endast genom att passera nära, delar han hennes stjärngestaltning i två.

Epilog

Den avskurna delen blev vår gula sol, en helt ny varelse. Den kvarvarande delen blev nuvarande Jupiter. Men Nemesis var redan nu på väg 'ner i materien'. Han inkarnerar till gasplaneten Uranus, vidare till planeten Anu, vidare till en måne (okänd), vidare till en komet, en asteroid, en världsdel (sydamerika), en ö, en stad, en region, ett hus (eller - ett skepp)! Vidare till ett änglaväsende och sedan till en människa.

Men varför denna bisarra resa, och i vilket syfte? Högre väsen gör detta som regel, det är deras sätt att ge en hjälpande hand. Men de kan inte ta ett enda jättesprång från höga kosmiska väsen ner till mänsklig nivå, de måste 'mellanlanda' några gånger på vägen. En av dessa nivåer är märkligt nog ett hus (eller en båt). Så är då regalskeppet Vasa en inkarnation av Osiris/Nemesis? Det kan faktiskt inte helt uteslutas.

p.s. Vasa hade två livbåtar i följe och vissa uppgifter tyder på att stjärnan Osiris/Nemesis/Nibiru kan ha två dvärgstjärnor i släptåg.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

  • Redigerat 2021-01-01, 22:18 av JRSN
Annons:
Upp till toppen
Annons: