Annons:
Etiketterparanormaltöversinnligtmagiinspiration
Läst 953 ggr
JRSN
2019-09-06, 15:19

Musikens makt

Det är någonting med musiken, något som bryter alla barriärer, trotsar allt förstånd och får det omöjliga att bli möjligt. I tonerna, sången och rytmen finns en kraft som, bokstavligt talat, kan trotsa tyngdlagen. Nästan alla människor, musikaliska eller inte, kan finna något i den musikaliska skatten som existerar på vår jord. Är det likadant på alla mänskliga planeter? Tror inte det. Någonting har blivit mänskligheten förunnat där vi är, tonerna och musiken lyfter oss ur slentrianen. Plötsligt, till musikens rytm, känns allting möjligt igen.

Musiken i krigets tjänst

De som under lång tid anstiftat till krig har naturligtvis förstått denna genväg till människornas sinnen. Med pukor och trumpeter har de fått soldater att, taktfast, marschera rakt in i dödens käftar. Oftast har dessutom krigen varit omåttligt brutala och fullkomligt meningslösa. Vilket missbruk av denna gudomliga gåva. Som en slags parodisk tröst har emellertid musiken kunnat lyfta sorgen något från de anhöriga som mist sina söner, döttrar och barn i de urskillningslösa krigen. Ty även i sorgens svartaste stund har musiken makten att, likt ett stilla sommarregn, skölja bort blodet, tårarna och det gråsvarta dammet från de rykande slagfälten.

Att måla med musik

Vem kan idag tänka sig en långfilm utan musik som sätter 'färg' på känslorna, som målar en inlevelsefull bakgrund eller skapar karaktär åt en rollfigur. Stumfilmen hade visserligen rörliga bilder och texter som beskrev huvuddragen i handlingen. Men dessa filmer var hopplöst döda, ända till dess man kom på att låta ett piano dramatisera filmens uttryck. Då blev det genast bättre. Idag har vi förstås ett helt batteri av olika hypermoderna ljudeffekter som omger biobesökaren på alla håll i salongen. Tittaren är nu inte bara betraktare utan befinner sig plötsligt mitt i händelsernas centrum, och utvecklingen har egentligen bara börjat.

Hänförelsens kraft

När en grupp människor befinner sig tillsammans och har ett gemensamt mål så är det som att naturlagarna sätts ur spel. I sång, dans, rytm och musikaliska uttryck börjar märkliga saker att hända. Ett plus ett är inte längre lika med två. Den gemensamma hänförelsen får en existens i sig själv och det finns inte längre något som är omöjligt. Den unisona extasen kan driva fram vatten från en sten, häva orkaner eller flytta på berg. Så säger de vise om hänförelsen: "Den som känner detta offer helt skulle kunna styra världen, som roterade den i hans hand". Inte undra på att makthavare metodiskt drogar, hämmar och likriktar artister som kommer sig upp.

Ditt eget 'inspirationstema'

Det kan vara värdefullt att ha ett kraftfullt musiktema i bakhuvudet, att ta fram när det behövs. När du känner att du står inför en svår uppgift eller ett svårt möte. Sträck då på dig och slå på den osynliga bandspelaren i huvudet. Där har du en eller flera utvalda låtar som du kan sätta på i 'bakgrunden'. Plötsligt känner du dig stärkt i den roll, musiken lyfter dig och får dig att uträtta mycket mer än i ren tystnad. Du går in i rollen av den du vill vara och musiken lyfter dig på en våg av ohämmad kraft. En av de sånger jag ofta återkommer själv till är faktiskt en 'cover' på en egentligen mycket stillsammare låt. Det är någonting i rytmen på denna sång som skapar en märklig 'bärande energi'. Lyssna på 'The Underdog Project - Summer Jam'.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Unseren „Kontor DJ Delivery Service“ Livestream gibt es täglich ab 18:00 Uhr hier: http://live.kontor.tvListen on Spotify: http://spoti.fi/1aQU2ZX #TheUnderd...
  • Redigerat 2021-01-02, 18:39 av JRSN
Annons:
JagVetVägen
2019-09-06, 20:21
#1

Musik är fantastiskt. Vibrationer, toner, energier. Och bra texter är inte fel heller, som den här!

Fridens Liljor

JRSN
2019-09-06, 20:32
#2

#1 Starkt! 👍

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Upp till toppen
Annons: