Annons:
Etiketteröversinnligtparadigmskiftenmetamorfosperception
Läst 956 ggr
JRSN
2019-08-19, 17:51

Sinnen existerar i par

Sedan gammalt har vi fått lära oss att vi har fem sinnen; syn, lukt, smak, hörsel och känsel. Men är det en rättvisande bild? Jag skulle vilja lägga till ytterligare en sinnesfunktion; 'balans/orientering'. Detta sinne menar jag står för det tredje ögat, detsamma som egenskapen 'intuition'. I och med detta uppstår plötsligt ett intressant fenomen, sinnesfunktionerna låter sig indelas i par; de bildar 'polariteter' med en graderad skala mellan polerna.

Tre motsatslinjer

Vilka sinnen är då sammankopplade? Jag får det till att 'Syn' förhåller sig till 'Balans/Orientering'. På samma sätt förhåller sig 'Hörsel' till 'Känsel' och slutligen ser vi ett förhållande mellan 'Smak' och 'Lukt'. Men de enskilda sinnena är även förknippade med en typ av 'karaktärsegenskaper', eller vad man skall kalla det. Låt oss ställa upp detta i en lista för att skapa en bättre överblick:

 • Syn (Kunskap) <--> Balans/Orientering (Intuition/Instinkt)
 • Hörsel (Förståelse) <--> Känsel (Upplevelse)
 • Smak (Form) <--> Lukt (Bild)

Elementläran

Men även den gamla elementläran behöver nu förnyas. Vi känner till de fyra elementen; jord, vatten, luft och eld. Kineserna lär även ha ett femte element i sina läror; 'metall'. Jag kan använda mig av metallelementet men behöver lägga till ytterligare ett element som blir; 'Plasma'. Med andra ord så vill jag associera varje sinnesfunktion med ett klassiskt element. Vi får då följande lista. (Sambandet är till en början inte självklart men häng med)

 • Syn - Eld
 • Balans/Orientering - Vatten
 • Hörsel - Plasma
 • Känsel - Lera
 • Smak - Jord/Metall
 • Lukt - Luft

Som synes har smaken två element som delar på platsen. Detta beror på att 'sjunde steget är återkomsten'. Elementen bildar en cirkel där ändarna förenas på platsen för 'Smak'. En orsakskedja uppstår vad gäller elementen:

Eld uppstår när plasma (blixten) antänder jorden/metallen. Plasma uppstår när elden blandas med luft. Luft uppstår när plasma upphettar och kokar vatten. Vatten uppstår när luften torkar leran. Lera uppstår när vatten blandas med jord/metall. Jord/Metall uppstår när elden värmer och svedjer leran.

Sinnen och energier

Varje sinnesfunktion har även en energi eller en materieform kopplad till sig. I listan nedan står fysisk materia för protoner, neutroner och elektroner. Eterisk materia är en okänd materieform som har med tomrum (vakuum) att göra. G-vågor står för longitudinella vågor i just vakuum. Neutrinofält är neutrinopartiklar som bildar skal runt elektronen.

 • Smak - Fysisk materia
 • Syn - Fotoner
 • Hörsel - Elektriska fält (Plasma)
 • Lukt - Eterisk materia
 • Balans/orientering - G-vågor
 • Känsel - Neutrinofält

Konklusion

Sex sinnen, inte fem, bygger upp ett väsens varseblivning. Dessa sex sinnen täcker in hela spektrat av vad som finns att förnimma i, exempelvis, den fysiska dimensionen. Styrka i en sinnesfunktion innebär per automatik svaghet i det motsatta polära sinnet. Människan kan inte förnimma alla aspekter av tillvaron perfekt hela tiden; hon måste välja (fokusera) sin perception.

Svårt? Snöa in i en ännu mer fördjupad betraktelse. Komplicerat men intressant!

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

R�tt person p� r�tt plats
 • Redigerat 2021-08-18, 10:15 av JRSN
Annons:
Demeter
2019-08-19, 21:25
#1

Mycket Intressant!

NiklasTyreso
2019-08-20, 14:37
#2

Folk som upplever det övernaturliga brukar uppleva mest via ett visst sinne. Vissa ser inre bilder, andra upplever viskningar etc via hörseln och vissa känner i kroppen känslor och fysiska symptom från andevärlden. Dofter som är svår förklarade tolkar vissa som doften av andliga besökare. Få människor upplever allt hela tiden (det är nog inte riktigt friskt om man skulle uppleva allt genom alla sinnen hela tiden.)

JRSN
2019-08-20, 18:33
#3

#2 Tror inte ens det är möjligt att uppleva alla sinnen till 100 %. Jo, kanske i form av något sjukdomstillstånd då (kan inte vara så kul). 😛

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

JRSN
2021-08-18, 10:14
#4

Ett litet fel hade smugit sig in i tabellerna. Så 'Syn' motsvaras av elementet 'Eld' och inget annat. 'Hörsel' associeras med elementet 'Plasma', vilket kan låta egendomligt. Men kanske ligger här en förklaring till att man kan tycka sig 'höra' en meteor som fräser förbi (knastrar). Det är då förstås inte ljudvågor som fortplantas utan elektromagnetisk energi.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

[ghostdoggy]
2021-09-01, 02:19
#5

#2: visst kan man uppleva allt i en session..men det kommer inte samtidigt dock..skulle bli enormt svårt å tolka det.blir väl typ som en euphoria..skapar mer förvirring =P..har dock bara upplevt det en gång..och d var när vi var 4 st som kopplade upp oss till samma ställe

Upp till toppen
Annons: