Annons:
Etiketterparanormalttidig-historiarymdenutomjordingar
Läst 289 ggr
JRSN
2022-05-11, 13:53

Mystisk portal på Mars

Den här bilden, tagen av Mars Rover Curiosity - Sol 3466: Mast Camera (Mastcam), faller utanför det officiella narrativet. Bilden tycks likna en portal rakt in i berget.

Mast Camera

Men naturligtvis är det inte på riktigt, det är bara:

  • Skuggor som bildar en slumpmässig bild.
  • En förfalskning som någon har hackat systemet med.
  • Ett parkeringsgarage i Afghanistan.
  • Ett gammalt nedlagt gruvhål.
  • En hägring eller hallucination.
  • Något annat fantasifoster.

Lägg till ditt eget förslag - bara det inte har med sanningen att göra…

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

This image was taken by Mast Camera (Mastcam) onboard NASA's Mars rover Curiosity on Sol 3466 (2022-05-07 07:58:16 UTC).
Annons:
Huygens
2022-05-13, 11:31
#1

Det finns flera funderingar man kan ha kring den öppningen.

Frågan är för mej om bilden ens är från mars, om bilden är datoranimerad. Noterbart är att alla bilder som man hittar från samma tidsperiod är konstigt gryniga. Gråskalorna verkar snarast vara rastrerade, vilket är misstänksamt.

Vidare kan man se på många bilder att klipporna ser ut att vara skurna med något som kan vara en betongsåg. Det rör sej om många bergsytor som ser plana ut, med grova ytor, i princip platta som ett goiv bestående av mycket skrovliga ohyvlade bräder.

Ibland ser klipporna ut att vara skurna med intilliggande skrovliga plana ytor, där övergången ofta är en skarp kant, som på en rätblocksformad ostbit någon snedskurit bitar ur.

JRSN
2022-05-18, 08:31
#2

#1: Håller med om att bilden är märklig. Frågan är vad man kan ha för bevekelsegrund att lägga ut en sådan här bild. Om bilden verkligen är från Mars, bör då inte följdfrågor uppkomma. Om bilden istället är från jorden eller datorfabricerad, vad vill man sända ut för budskap? Vi vet ju att många s.k. 'Marsbilder' kommer från NASA's testområde på Devon Island, Kanada, är bilden därifrån? Hela Marsprogrammet är kantat av mycket egendomlig forskning, och är kanske endast är en front för något annat.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

NiklasTyreso
2022-05-25, 15:38
#3

Nasa hävdar att det är en naturlig spricka i sandstenen, som är 30-45 cm hög.
https://www.expressen.se/nyheter/sanningen-om-nasas-kusliga-bild-fran-mars/

Det skulle vara intressant att se liknande naturligt formade "dörröppningar" på jorden, som inte är skapade av människan. De borde finnas här också.

En dörr, eller en portal, på Mars? Ja, det trodde många efter Nasas senaste bilder från planeten. Nasa säger dock att det finns en naturlig förklaring.
Huygens
2022-05-26, 12:11
#4

Den påstådda storleken på portalöppningen kan inte stämma, då bilden är tagen med mastkameran, vars uppgift är att ta avståndsbilder på flera meter stora klippformationer och omgivningsbilder.

Troligen är det datorfejk och då finns ingen storlek eftersom det inte finns något alls.

[Thunder Storm]
2022-05-27, 16:24
#5

Spännande bild och eftersom Nasa uttalar sig om bilden borde den vara äkta sen om det är en normal geologisk process eller inte kan inte jag avgöra.

Har ingen kunskap om bilder hur man manipulerar eller ändrar men till och med jag med min dåliga kunskap tycker bilden ser lite knepig ut däremot så är det för ögat en ingång och som ett snedtak innanför "portalen" som man kan föreställa sig att en trappa leder nedåt.

Bättre hade vart om bilden tagits mitt framför istället för från sidan då kanske vi kunnat få en bättre uppfattning om vad det är.

Hur som så är bilden intressant men det är också så att vi människor inte ska veta allt eftersom vi inte kan lämna universum i fred hur ska vi då kunna lämna andra livsformer på olika planeter ifred om vi upptäcker dom ? det skulle människan inte acceptera hon skulle få fullständigt fnatt och utsätta andra livsformer för en massa vetenskapliga försök och den rätten har vi inte att utsätta dom för.

Den/dom som möter utomjordiskt liv varken berättar eller avslöjar deras existens vart dom befinner sig eller besöker vår planet eftersom människan inte skulle hantera det utan att utsätta dom varelserna och liven för fara och intrång på deras personliga integritet genom en massa skrämmande försök för vetenskapens skull så där är det stopp och människan kommer aldrig att få veta med undantag för dom som får möten i förtroende.

JRSN
2022-05-27, 22:16
#6

#5: Hej, jag tror nog människor kan utöka sin kunskap om allt möjligt och även möta andra livsformer. Men att utsätta andra för 'vetenskapliga försök' är förstås ett oskick som måste upphöra innan vi kan nå så långt. Det gäller ju även de oetiska försök som görs på djur på vår planet, fullkomligt respektlösa och brutala handlingar. Dessa skall då på något vis förklara djurens normala beteenden men speglar mer människans obalanserade psykiska hälsa.

Det går givetvis att bedriva vetenskap på ett harmlöst sätt, om man så vill. Detta sker genom vanliga observationer. Att studera exempelvis djur helt och hållet på deras egna villkor utan att störa deras beteenden eller livsmiljö. Då kan man få lära sig exakt lika mycket, om inte mer. På samma sätt skulle människan kunna utforska sin kosmiska närhet, genom att vinnlägga sig om ett belevat och fredligt uppförande.

(Enligt vissa källor har människor redan nu möjligheten att besöka andra planeter. Detta sker dock mest inom militära cirklar, hemlighetsmakeriet är fortfarande stort).

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Annons:
Magi-cat
2022-05-28, 08:20
#7

#6 "Att studera exempelvis djur helt och hållet på deras egna villkor utan att störa deras beteenden eller livsmiljö. Då kan man få lära sig exakt lika mycket, om inte mer. På samma sätt skulle människan kunna utforska sin kosmiska närhet, genom att vinnlägga sig om ett belevat och fredligt uppförande."

Bra sagt, viktigt. 🙂👍


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

JRSN
2022-05-28, 09:43
#8

#7: Tack, det är alldeles för många 'studier' som görs på djur, enbart i syftet att se hur mycket de klarar av en viss behandling, innan de dör. Helt vidrigt!

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

[Thunder Storm]
2022-05-28, 12:05
#9

#7** Det gäller ju även de oetiska försök som görs på djur på vår planet, fullkomligt respektlösa och brutala handlingar. Dessa skall då på något vis förklara djurens normala beteenden men speglar mer människans obalanserade psykiska hälsa.

Det går givetvis att bedriva vetenskap på ett harmlöst sätt, om man så vill. Detta sker genom vanliga observationer. Att studera exempelvis djur helt och hållet på deras egna villkor utan att störa deras beteenden eller livsmiljö. Då kan man få lära sig exakt lika mycket, om inte mer.**

Kan bara instämma med dig, mycket bra skrivet 👍🏻

JRSN
2022-05-28, 21:24
#10

#9: Tack för bifallet! 😊

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Huygens
2022-05-30, 10:19
#11

Kanske intressant i sammanhanget, det finns flera ansikten på mars. "Face of Gandhi" är ett sådant. https://www.space.com/11955-face-gandhi-google-mars.html

Frågan är också, varför har NASA inte tagit flera foton av portalen från olika vinklar i omgivningen? Ett enstaka foto av varje omgivning ger dålig möjlighet att bedöma djup och tredimensionell formation.

Två foton från två olika vinklar/positioner hade gett mer info om portalen.

A space enthusiast has found a surface feature on Mars while perusing the Google Mars map that looks somewhat like Mahatma Gandhi. Rather it's a case of the psychological phenomenon called pareidolia.
  • Redigerat 2022-05-30, 10:32 av Huygens
JRSN
2022-05-30, 22:35
#12

#11: Hm, ser inte riktigt likheten med Gandhi, ser mer ut som en Buddha. Men kanske skall bilden betraktas ur ett annat perspektiv?

Jag tänker att bilden av portalen kom med 'av misstag'. När den sedan väl var upptäckt kunde de inte radera bilden. Det finns nog en hel del på Mars som inte riktigt är 'politiskt korrekt' att visa. Sannolikt har planeten varit bebodd, innan en större katastrof förstörde större delen av atmosfären. Så ser jag på saken.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

johan
2022-06-13, 15:55
#13

Våra hjärnor tolkar ju gärna saker till vad man vill se eller vad som ser bekant ut.

Jesus i rostbröd är ju en klassiker. Eller att se djur och ansikten i moln, stubbar, stenar, etc. (Något jag gillar att göra. Men det gör ju inte att jag tror att det är ett lejon på himlen…)

Ockhams rakkniv är användbar, men förmodligen inte så använd i denna skara…

Snarare får vissa det att låta som att om det ser ut som en anka, simmar som en anka, kvackar som en anka, så är det garanterat inte en anka för det är vad du blivit lurad att tro…

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

  • Redigerat 2022-06-13, 15:56 av johan
Annons:
Huygens
2022-06-13, 16:00
#14

Det där var i kryptiskaste laget. Förklara gärna. Vad är det som ser ut som en anka?

johan
2022-06-13, 16:18
#15

#14: Det var inte kopplat just till bilden, utan generellt hur bland annat du ofta tycks tolka omvärlden.

Det handlar om att ofta är den enklaste förklaringen den korrekta förklaringen.

Så om en svartvit bild på skuggade berg utan referenspunkter för storlek på en planet där vi hittills inte lyckats se några tecken på utvecklade civilisationer vare sig levande eller utdöda, och dom som placerat roboten med kameran på platsen och ägnat år av att analysera bilder och materia ger en rimlig förklaring, så kanske den är mer värdefull, än att hitta på en mer långsökt förklaring som heller inte rimmar med all annan data man har.

Så sammantaget allt vi hittills vet om Mars, så är det bra mycket mer sannolikt att det är just en synvilla som vi tolkar som en dörrliknande öppning, än att det är en dörr in i berget byggd av en osynlig intelligent livsform som inte lämnat några som helst andra spår efter sig.

För övrigt tycker jag det är coolt att Mars är den enda planeten i vårt solsystem som verkar helt och hållet bebodd av maskiner. Som vi placerat där.

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Huygens
2022-06-13, 16:30
#16

Det till synes enkla är sällan det enkla.

johan
2022-06-13, 16:46
#17

Oftare än man tror… Men självklart inte alltid.

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Huygens
2022-06-13, 16:58
#18

En indikation på att det troligen är ett fejkfoto, är avsaknaden av ett andra foto, så att vi kunnat se dörröppningen från en aningen annorlunda vinkel. Vi saknar möjligheten till stereooptik.

johan
2022-06-13, 17:30
#19

MÅSTE det inte vara ett fejkfoto eftersom du vid andra tillfällen bestämt hävdat att både månlandning, rymdteleskop, sonder, med mera är fejk?

I din värld måste väl ALLT rörande NASA's forskning på Mars vara fejk?

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Huygens
2022-06-13, 17:47
#20

Undersök bevisen.

Annons:
johan
2022-06-13, 17:50
#21

#20: Ja dom är överväldigande tydliga över att vi har teknik för att ta oss ut i rymden.

Så, ja, undersök BEVISEN.

Men det är så klart helt omöjligt för dig att lita på något bevis man skickar. Skulle det ens räcka med att du fick en resa till ISS och uppleva själv? Eller skulle du tro att du var drogad och upplevelsen var ett implantat då?

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Huygens
2022-06-13, 18:09
#22

Har du alls kollat bevisen jag länkade till?

johan
2022-06-13, 18:38
#23

Nej, väldigt sällan tittar jag på det du länkar till eller lägger in videos till, för jag vill inte att mina flöden ska bli fyllda av konspirationsteorier. Tyvärr är det en effekt av Youtube och andra tjänster jävla algoritmer som försöker tolka vad jag är intresserad av.

Och jag har sett tillräckligt av typen av "fakta" du länkar till för att skapligt gissa trovärdigheten i vad du kommer länka till.

Tyvärr är det väl också samma algoritmer som gör att du överöses med samma typ av innehåll som får dig att trilla djupare och djupare ner i kaninhålet.

Det är faktiskt ganska komiskt att du inte är mer upprörd över dom, eftersom du så ofta återkommer till medias gemensamma dolda agenda.

Har du läst någon bok av Harari än?

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Huygens
2022-06-13, 18:43
#24

Du går som katten kring het gröt och försöker undvika bevisen genom att byta ämne. Du behöver inte titta på youtube, det räcker med ifokuslänkarna jag gav. Bilderna är ofta infogade i många av inläggen. Vissa bilder finns i original på wikimedia och lite från NASA.

johan
2022-06-13, 18:58
#25

Det enda jag sett att du länkat till är att Gandhi skulle vara på mars. Vilket ju återigen är vår bias till att se ansikten i föremål.

Men även om en bild är original från Nasa och du säger att det är en vibrerande skäl och att Nasa ljuger när dom säger att det är en sten, så är det inte mycket till bevis för din tolkning.

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Huygens
2022-06-13, 19:14
#26
Vi är många som har tittat mot stjärnorna och haft en förnimmelse att vi hör hemma någon annanstans än här på Jorden, eller att det hade varit mycket märkligt om vi är helt ensamma i universum.Tiden är nu kommen, där det dolda minnet om vår kosmiska identitet från andra universum ska väckas till liv. Utomjordiskt iFokus är en plats för de som känner en djup samhörighet med rymden, universum och alla dess mysterier. Utomjordiskt iFokus är en plats för oss som tror, och de som vill tro.
Upp till toppen
Annons: