Annons:
Etiketterorakelspåkonstertarot
Läst 753 ggr
JRSN
2019-11-06, 19:12

Kroppsdiagram

Är det möjligt att kolla 'statusen' på sina andliga kroppar? Absolut inte enligt traditionell vetenskap, som inte ens erkänner förekomsten av andliga kroppar hos människan. Men för den som är mer öppen för oortodoxa metoder så går det att få fram en hel del information. Enligt den esoteriska skolan har människan sju 'lager' eller sju kroppar, allt som allt. Den materiella kroppen är den tyngsta och tätaste, övriga kroppar är mer subtila och består av olika typer av partiklar eller energier. Varje kropp är associerad med en tillhörande sinnesfunktion.

Människans kroppar

Vanekroppen/       - Smak   (Motsvarar den fysiska kroppen. Elektroner, protoner)

Nervkroppen          - Känsel  (Kropp bestående av neutriner i banor runt elektronen)

Plasmakroppen     - Hörsel  (Kropp bestående av materiens elektriska fält)

Atomkroppen         - Lukt   (Kropp bestående av små 'vakuumenheter' runt                                                                   elektronen)

Tonalkroppen           - Balans/Intuition  (Kropp bestående av 'stående'                                                                                 gravitationsvågor)

Visualkroppen         - Syn   (Kropp bestående av 'bundet ljus' i omloppsbanor kring                                                     elektroner)

Minneskroppen/    - Objektiv minnesbas  (Immateriell kropp förbunden med                                                               vanekroppen)

Kropparnas kondition/status

Av naturliga orsaker så varierar de olika kropparnas status, beroende på hälsofaktorer, rådande omständigheter och ärvda förutsättningar. Som bekant är vår fysiska kropp (vanekroppen) inte alltid i toppform. På samma sätt är det med de 'eteriska' kropparna, deras kondition varierar också beroende på omständigheter i våra liv. För att få en uppfattning om hur det ligger till så kan vi mäta konditionen. Vi gör detta med hjälp av reskapet 'slagruta'.

Mätningen

För att kunna utföra mätningen måste vi först bekanta oss med slagrutan. Denna består av en klyka i form av en kvist, eller i en modern variant; av plast. Slagrutan hålls vågrätt framför den som mäter. Man böjer sedan skaften så att toppen på slagrutan blir 'instabil' men ändå kvar i en vågrätt position, detta motsvarar siffran 0. Sedan fokuserar man på aktuell kropp och börjar långsamt räkna från ett till tio medan spänningen i skaften bibehålls. När toppen på slagrutan 'dippar ner' så skriver man ner den siffra som mätningen utvisade. Detta kan förslagsvis göras 2 ggr för varje kropp så att man är helt säker på att mätningen blev korrekt utförd.

Utvärdering

När man har fått fram en siffra för varje kropp så kan man syna resultatet. Låt oss ta vanekroppen som exempel. Om du har fått fram siffran '5' här så betyder det att du är 'normaltränad' och är hyfsat hälsosam. Om du ligger på siffran 10 så pekar det på att du är en toppatlet i god hälsa. Under 5 så är vanekroppen i något nedsatt skick osv. Beakta att detta inte är vetenskap, det är endast en subjektiv indikation på dina kroppars status. Skulle du konsekvent få '0' eller en mycket låg siffra på någon kropp så kan det helt enkelt betyda att mätningen blivit fel, eller att du hittills inte har börjat etablera just den energin. Då kan du, om du önskar, arbeta med denna energi och se om resultatet förändras.

Överkurs - Själsstatus

Det är även möjligt att mäta sin 'själsliga status'. Detta innebär i det här fallet en slags indikation på den mänskliga erfarenheten. Dvs, 'hur lång erfarenhet har jag av att vara människa'. En låg siffra kommer då att visa att du troligen är en 'ung själ' medan en hög siffra visar på att du är en 'gammal själ'. Allt detta förhåller sig förstås till mänsklighetens utveckling här på jorden. För i ett övergripande perspektiv är vi alla mycket gamla själar. Vi har vandrat lång väg, genom många olika gestaltningar och genom en rad olika tillvaroplan.

Läs här för mer detaljer om människans kroppar.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

  • Redigerat 2020-12-26, 13:34 av JRSN
Annons:
JRSN
2020-08-06, 19:50
#1

Puffar upp inlägget om 'Kroppsdiagram'. Visst vore det fint om vi med hjälp av en maskin kunde mäta statusen av våra andliga kroppar. Men mig veteligen kan vi (ännu) inte göra detta på mer vetenskaplig basis. Återstår lite mer naturnära metoder, såsom slagruta. Det är kanske lite flummigt men då ges man åtminstone ett hum om hur det ligger till med ens subtila kroppar; vilken 'kondition' de är i.

Varför vill man veta hur dessa kroppar mår? Kanske för att de var och en motsvarar ett av våra sinnen. Vi kan få en bild av våra svagheter och styrkor på olika områden.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Upp till toppen
Annons: