Annons:
Etiketterandaränglarspökenskyddsänglar
Läst 11055 ggr
JRSN
2019-06-04, 13:06

Kontakt med andra sidan

Går det att ta kontakt med en anhörig som har gått bort? Kanske är det inte så omöjligt som det kan förefalla. Låt oss gå igenom några vanliga tekniker.

Döden kommer ytterst sällan i rätt tid, om man säger så. Ofta hinner anhöriga inte ta farväl eller så kvarstår obesvarade frågor, problem och konflikter. Speciellt när en person på ett ögonblick rycks bort från livet så uppstår givetvis ett vakuum, ett chocktillstånd. Ingen var beredd på det som hände och nu är det försent, eller? I själva verket är ingenting någonsin försent, man behöver bara söka sig fram på lite andra vägar än normalt. Den här artikeln skall försöka belysa olika förfaringssätt som kan vara bra att känna till.

Den bortgångnes tillstånd efter döden

Att dö från det fysiska livet innebär inte att medvetandet också går förlorat. Själen lever kvar, så även en lättare version av kroppen, bestående av mer subtil materia. I normala fall är detta ett snabbt övergående tillstånd. Själen kan ta ett kort avsked av närstående personer för att sedan uppsöka 'det vita ljuset', en sfär där det levda livet gås igenom i "blixtbelysning", på ett ögonblick. Därefter tar själen klivet in i den andliga världen, som har en mångfald olika uttryck beroende på själens utveckling och erfarenhetsnivå.

Kvarvarande band till den fysiska världen

Men bundenheten till jordelivet kan ta överhanden. Anhöriga kan genom böner, tvivel, frågor och förhoppningar bokstavligt talat hålla fast den avlidne i den jordiska sfären. Den avlidne behöver liksom göra ett bokslut av det som varit innan han/hon kan gå vidare. I vissa fall kan det ta lång tid, för omständigheter kan göra att vissa frågor förblir obesvarade. Personer som avlidit men inte gått in i ljuset kallas för 'jordbundna andar'. Närvaron av dessa andar kan ta sig lite olika uttryck. Jordbundna kan "ses" som skuggor eller gestalter, de kan ge en känsla av kyla eller 'tyngd' när man är i deras närhet. Ibland försöker de göra sin närvaro märkbar genom att påverka materien på olika sätt; luckor kanske öppnas av sig själva, radioapparater går igång eller så flyttar sig föremål i huset.

Andar som återvänder efter att först uppsökt det vita ljuset upplevs i regel som mindre problematiska. De kan ses som ljusgestalter snarare än skuggor och de upplevs sällan som 'kalla'. Emedan de gått igenom en slags rening i den andliga världen så är de befriade från jordiska later och tillkortakommanden. De har sett livet och sig själva i ett mer objektivt ljus och kan därför ge ett bättre bemötande till anhöriga som är kvar i jordelivet. En del bortgångna anhöriga träder även i aktiv tjänst som 'skyddsandar'. Ofta finns en historia bakom skyddsängeln och deras adepter, de har redan mötts tidigare i det jordiska livet. Ibland är det dock både en och två generationer emellan de inblandade men i regel finns förenande band som har med tidigare liv att göra, vi känner faktiskt fler personer än vi är medvetna om!

Kontaktmetoder

  • Möten i drömmen skall inte underskattas. Drömtillståndet är inte "hjärnans skräp" utan en oberoende sfär som dock lyder under helt andra naturlagar. Metoden att möta anhöriga i drömmen måste utgå från en önskan att göra det. Om den närstående uttryckligen ber om ett möte med en avliden person så kan detta mycket väl ske. Mötet kan ske även om den bortgångne kommit så långt som till återfödelse. Varje person har ett högre jag som kan gestaltas såsom en slags 'tidlös personlighet', det är denna personlighet som kan kontaktas.

  • Den som har lätt att meditera och sjunka in i ett kontemplativt tillstånd kan även pröva självhypnos för att komma i kontakt med avlidna anhöriga. Lämpligen kan personen sätta sig i en skön fotölj och räkna ner sig själv från tio till noll under det att en visualisering görs av att muskler slappnar av och spänningar släpper. Väl nere i självhypnos kan personen visualisera ett möte med sin anhörige, lämpligen i en välkänd miljö som båda upplever som lugn och trygg. Efter mötet räknar personen upp sig till tio igen. Metoden är ofarlig, det enda bakslaget som kan ske är att man somnar.

  • Den mest konkreta metoden är nog ändå att kontakta ett erfaret medium som kan leda mötet. Det finns aldrig några garantier att få kontakt med sin anhörige men det kan vara värt ett försök. Ett medium kan ge mycket mer utförlig information från den bortgångne, fler värdefulla detaljer. Fler än ett medium kan behöva anlitas men man får aldrig missbruka situationen. Om den avlidne väljer att avsluta dialogen så måste det respekteras. Den anhörige behöver då gå vidare med sitt liv, inte blicka bakåt mer utan vidta mått och steg för att skapa en så bra tillvaro som möjligt.

  • S.k. 'Seanser' bör undvikas. Metoden är kollektiv men "ingen kedja är starkare än sin svagaste länk". Personer som sitter med kan sakna nödvändigt personligt skydd eller ha en 'problematisk natur'. Detta skapar portaler till demoner och oönskade andar som tränger sig på och skapar kaos i gruppen, även efter seansen. Dessutom kan information av personlig natur komma upp vilket hotar integriteten. Man bör inte bli frestad att få uppleva flygande bord, 'ektoplasmafenomen' eller mystiska ljus. Sittningar med ett medium på 'tu man hand' är nog alltid att föredra.

    Egna erfarenheter? Skriv inlägg eller ställ en fråga!

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

iFokus är ett nätverk av intressesajter om allt mellan himmel och jord
  • Redigerat 2022-01-26, 13:27 av JRSN
Annons:
[Borttaget]
[Borttaget]
2020-02-03, 02:07
#1

Inlägget är borttaget

Diana_Melbourne
2020-02-05, 17:36
#2

#0 Jag skulle kunna skriva mycket om det här, men nöjer mig så länge med att tacka för tipsen om att ta kontakt med avlidna anhöriga. På annan plats i forumet har jag nedtecknat hur jag tog kontakt med mina avlidna morföräldrar. Jag älskade dem mycket och är uppväxt hos dem. Saknaden är mycket stor och jag tog inte farväl av dem när de låg på dödsbädden, vilket gnager mitt samvete enormt. Jag har dock fått till mig att de har förlåtit mig och jag tror även att det är så. Det känns så helt enkelt.

[Saganesha]
2020-03-28, 15:04
#3

Jag såg min väns farmor. Då kände ja hennes känsla, hennes oroliga personlighet. Ibland har de kommunicerat i bilder och eller genom en sång som kommer till mig. Jag önskar jag blev bättre på att "lyssna" på de olika slags kommunikationskanaler de använder sig av, då det är goda efterlängtade vänner och nära som kontaktar mig inklusive hjälp ja kan behöva. Jag siktar på en kurs i det och tills dess surfar ja runt om det och försöker mer uppmärksam. Men jag gick med på dessa sifor för att kunna ventilera om erfarenheterna med likasinnade. Meditation hjälper stilla mitt eget poppande sinne och höra/tyda mer. I övrigt tar andra sidan över mig ibland o skickar alla möjliga budskap till nya bekanta. Jag väller ur mig ngt utlåtande från andra sidan ja inte är ett dugg beredd på själv men mottagaren förstår o blir tacksam. Jag siktar på en kurs för att lära mig hantera det med. För tänk om mottagaren inte är beredd att få medelandet liksom. Nu har inte det hänt än tack o lov o hälsningen har varit väl inlindad i "slumpvis väldigt på pricken magiskt klockrent utlåtande vederbörande blivit informerad om i exakt rätt tid" :p

[Saganesha]
2020-03-28, 15:07
#4

Mötena i drömmen är mycket goda. Ja hänger rätt mycket där med andra sidan och goda energier som vill mig väl, astralresor ibland å så. Fantastiskt tacksam är ja för det.

JRSN
2020-03-28, 16:25
#5

#3 #4 Ja, det kan vara en svår balansgång det där. Om man är för självkritisk till mottagna budskap så kommer ju ingenting fram. Är man däremot för 'öppen' så kanske det följer med massa 'svammel' som inte har någon egentlig innebörd. Men troligen så får man rutin ju mer man håller på. Det tycks som om du redan är en mycket bra kanal för det andliga, ett medium helt enkelt. Lite schamanska inslag kan man också ana. Skillnaden medier och schamaner är nog inte särskilt stor. 🌺

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

[Saganesha]
2020-03-28, 16:47
#6

Ja har mer inte tänkt på att kommunikationen sker med bilder och känslor förräns det senaste när ja antecknat/iaktagit vad som sker och förstått att de kommunicerat den vägen. Jag var fast vid att jag skulle höra dem prata som vanligt. Nu har ja ju förstått att ja har flera starkare förmågor, så jooo, medial är ja, men fasen va ja har att reda upp så ja förstår vad som är vad och vad som ska utvecklas och användas mer av 😇 Har du utvecklat ngra förmågor å isfl på egen hand eller på kurs? Har du isfl ngt förslag på bra kurser? Ja tänkte på Camilla Elfwing och anna lena wikström för att reda upp röran och camillas energi gillar ja så transmediumskapet där blir nog bra, det har ju redan sitt eget liv i mig, det kan ja tänka mig att utveckla. Jag är dock inte ekonomiskt rik så det kommer ta en stund att spara ihop till det, även om de har mycket vänliga priser på utbildningarna.

Annons:
JRSN
2020-03-28, 18:45
#7

#6 Jag har en del spontana förmågor men de har visat sig först i senare delen av livet. Det har tagit lite tid att lära sig förstå dem. Inga officiella kurser annat än självlärda kunskaper. Har lärt mig en hel del genom att plöja igenom Tv4's 'Det okända' ett antal gånger, där finns nästan ett outtömligt material förmedlat av mycket skickliga medier. Rekommenderas!

Det är intressant att en stor del av kommunikationen förmedlas genom just bilder. Hörsel, känsel och doft har kanske något underordnade roller. Sinnet 'smak' när det gäller andevärlden har jag knappt hört talas om. Den här sajten har en lista på aktuella medier. Den kan man möjligen använda för att hitta någon lämplig kurs. Priserna kan vara rätt 'saltade' men det varierar nog stort mellan olika personer.

Skulle tro att man kan vinna en hel del med att läsa in sig på 'bildsymbolik'. Det är ju inte bara det att 'plocka upp' bilderna utan även kunna lära sig förstå den inbyggda symboliken. Där kan nog 'drömtydning' vara en betydelsefull kunskap. 🙂

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

[Saganesha]
2020-03-28, 21:33
#8

Okej då förstår ja. Lycka till med din bildsymbolik och drömtydning och hoppas du finner dina svar för din utveckling! För mig går det inte att ta in ngn annans tolkning på bilder för det är ju inte min och andra sidans språk. Mina nära/andra sänder ju bilder som vi förstår oss emellan. Jag längtar tills den dag jag får hjälp att få ordning på förmågorna och vidarutvecklan dom tryggt av Camilla E och eller Eva Lena, mycket prisvänliga, till att börja med. Dom litar JAG på som lärare, å Birkan Tore såklart! ;) Always Birkan Tore💟👼😘 Nu kallar sängen och kanske astrala världen, gokväll! 😊👋

JRSN
2020-03-28, 22:19
#9

#8 Helt rätt, man måste själv tolka de bilder man får, och det fungerar ju utmärkt förstår jag. Fint att du har dina lärare som du litar på. Lycka till och sov gott! 👍

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

skina
2020-04-10, 01:05
#10

Meditation. Man kan göra ett heligt rum/mediationsrum som man inreder som man vill. När jag först hörde talas om det så var tipset med möbler osv. Det passar inte mig, så jag har mitt i naturen.  Jag har också 2 andedjur som jag alltid tar med mig som följeslagare och beskydd.

Bilder. Oftast vet man i sitt hjärta vad som menas med bilden, guiderna skickar ju sådant du ska förstå, eller anhöriga då. Kruxet är när det gäller varsel att ta fasta på bilden eller tanken. De kommer från ingenstans och fladdrar förbi fort och det är lätt att man inte kommer på dem förrän efteråt. Men det lär man sig med tiden :)

[Andetag]
2020-04-24, 16:33
#11

Tack för ett intressant inlägg. Undrar vad som finns där på andra sidan, ett andeliv jag inte vet hur den ser ut?

Jag kan drömma om anhöriga och spontant höra dem tala, jag behöver inte ens meditera för att ibland uppfatta deras hälsning med något budskap. Jag vet inte om jag är medial eller om det bara är inbillning eller önsketänkande, känslan är iaf. stark.

JRSN
2020-04-24, 18:53
#12

#11 Hej Andetag! Märkligt nog går det att veta en del om andra sidan. Många som har haft nära-döden-upplevelser har återgivit viss information. Tibetanska lamor verkar ha eller ha haft förmågan att 'resa' nästan hela vägen mellan död och återfödelse. Själv gjorde jag för några år sedan en tankeresa, där de olika stadierna efter döden kunde återskapas. Enligt mig så finns det två fundamentala områden i andlig materia. Det ena är 'Underjorden', en sfär under jordytan där människan kan vila upp sig och ägna sig åt lättsammare aktiviteter.

Den andra sfären är 'Himmelriket', även den bestående av andlig materia men som är belägen utanför jordytan. Detta område är en slags (frivillig) skola där individen utvecklar nya förmågor. Himmelriket ser jag som indelat i tre huvudsfärer. Efter dessa går människan vidare till en helt personlig sfär (Egenvärlden), där hon har full makt att skapa vadhelst hon önskar. Materien formar sig helt efter hennes vilja. Sedan sker ett slags uppgående i helheten, människan blir ett med Gud/Kosmos. Sen är det åter dags att vända tillbaka till jordelivet. Detta sker som en naturlig följd av vistelen i de höga sfärerna. Människan börjar åter längta till jordelivet.

Några relaterade länkar:

Andliga orter

Perspektiv från ovan

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

[Andetag]
2020-04-24, 20:27
#13

#12 Tror du att det någonsin finns ett slut på reinkarnationen? Att man uppnår ett stadium där man inte längre återföds utan stannar i det himmelska.

Annons:
JRSN
2020-04-24, 21:02
#14

#13 Jag tror att det finns en 'plan' för allt skapat. Men det menar jag cykliska förlopp där alla upplevelser ingår, även omedvetandet, en vila från tillvarons tummelplats. Kallar dessa förlopp för 'Förvandlingscykler', eftersom de beskriver alla möjliga tillstånd. Enligt mig befinner sig själen på en evig resa i Kosmos men allting förändras i enlighet med ens önskningar, det finns något för var och en.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

skina
2020-04-28, 14:17
#15

Jag tror att som ärkeängeln Ariel sa till mig, 
"det ligger i betraktarens öga", 
gäller även detta.

Så som du förväntar dig, det som gör dig lugn och gör att du kan hantera det, så visar det sig för dig. 
Jag tror att det gäller precis allt "övernaturligt".

Jag vet att inom Buddismen så är målet att inte återfödas, nå Nirvana, och att man kan bli en myra i nästa liv t ex.
Men jag tror att många av oss har ett mission och att vi därför väljer att komma hit, om och om igen.

Jag tror att det är därför beskrivningar av andevärlden osv skiljer så mkt åt mellan människor och kulturer  :)

JRSN
2020-04-28, 19:13
#16

#15 Ja, i Andevärlden finns som sagt 'många boningar'. Därför kommer vi till den plats som upptar våra tankar. 'Varav hjärtat är fullt…' 🙂

Det talas mycket inom Buddhismen om att man kan återfödas till nästan vad som helst; en hund, en myra eller kanske ett träd. Jag tror dock att återfödelsens inre 'struktur' är mycket mer ordnad. Om vi har varit människa i senaste livet så föds vi sannolikt som människa igen men kanske på en högre utvecklingsnivå den här gången eller möjligen med en annan könstillhörighet. Så småningom sker även en 'nivåhöjning' och vi återföds då som 'fysiskt änglaväsende'. 🌺

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

[ghostdoggy]
2020-06-27, 23:55
#17

Vad jag har förstått av det hela är att vi ska finna d inre ljuset för att finna vilka vi är och varifrån vi kommer,kan vi inte hitta den tråden så föds vi om igen för att åter finna den,när väl den kunskapen infinner sig så förändras livet ganska drastiskt och du tar imot information som gör att du förändrar i princip allt av vad du tidigare varit,minnen börjar blekna och nya minnen dyker upp som man tidigare inte haft tillgång till,återfödelsen är mer som en recycling process

JRSN
2020-06-28, 07:33
#18

#17 Recycling är nog verkligen rätt ord. I varje liv så återupplever vi tidigare erfarenheter, på gott och ont. Men jag tror också att vi behöver övervinna vissa rädslor som håller oss tillbaka. Ibland tycks vi även göra felaktiga val, kanske av envishet. Vi har liksom kört in på ett hjulspår och ser inte alternativen. Och det där med att finna och erkänna vilka vi faktiskt är verkar vara en känslig process för oss. 😊

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Silent Wolf
2021-09-10, 11:16
#19

Har en indiansk tro. Försöker sätta mig in i detta. Vet, att salvia hjälper mot onda andar. Utan, att behöva mässa och göra så som västerlänningar.
Ett indianskt mening är, att det det finns ingen död utan byte av värld. På indianska är Ljuset eller Gud om ni så vill. The Great Sprit. Fritt översatt "Det stora mysteriet." Men vi vill inte kämpa om det heligaste, som vissa gör. Katoliker, protestanter och muslimer. Man mot man, men aldrig om det heligaste.

Varma Andetag

JRSN
2021-09-10, 23:12
#20

#19: Hej, den indianska folktron är mycket sympatisk, jordnära och ändå mycket spirituell. Om jag inte har helt fel så finns det inslag av 'animism', dvs tron på att allting är besjälat. Jag kallar mig för något av en schaman men eftersom jag lever mitt i stadsdjungeln så använder jag termen 'cityschaman'. Är väldigt förtjust i salvia, antingen i matlagningen eller som rökelse, om ett hus eller en plats behöver 'rensas'. Vid ett tillfälle erhöll jag namnet 'Two feathers' såsom indiannamn. Jag har tolkat det som att jag står med ett ben i två olika världar, den fysiska världen och andevärlden. 🌺

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Annons:
NiklasTyreso
2021-09-11, 02:25
#21

Spiritualism.ifokus.se

Ett tips.

Silent Wolf
2022-01-26, 11:31
#22

Står avlidna andar. Andarna kan knappast vara avlidna.

Varma Andetag

JRSN
2022-01-26, 13:30
#23

#22: Stämmer, ett litet skrivfel där. Jag har korrigerat i texten.

Tusen tack för påpekandet! 😊

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

[ghostdoggy]
2022-01-27, 18:51
#24

#22: ett gapskratt förlänger livet..tack för den 😂

[vykke]
2022-01-30, 02:25
#25

Ibland kan du också känna deras närvaro och kärlek, det kan räcka, enligt mig

JRSN
2022-01-30, 09:22
#26

#25: Javisst räcker det, en väldigt fin bekräftelse som ger stöd och tröst.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Upp till toppen
Annons: