Annons:
Etikettervisionerandliga-orterexistensplansamhälle
Läst 1431 ggr
JRSN
2019-09-04, 19:36

Skärselden

Benämningen 'Skärselden' ger inte några särskilt positiva 'vibbar' men vad är ursprunget till ordet? Med största sannolikhet är det ett katolskt begrepp (Purgatorio) som syftar på en reningsort som själarna måste passera innan de kan inträda i paradiset eller himmelriket. Uppgiften, som härstammar från 1000-talet, tycks inte ha någon biblisk motsvarighet. Kanske har den uppstått som ett sätt för katolikerna att genom skrämsel och underkastelse hålla folket i tukt och förmaning. Men finns det någon sanning bakom myten?

Mellantillståndet

När en människa dör sker ingen omedelbar transport till nästa tillvaroplan. Även om den tyngsta kroppen har avvecklats så behöver ytterligare två fysiska kroppar läggas bort. Detta sker i form av en återblick av det gångna livet. Det är människans högre jag (ledsagaren) som i 'blixtbelysning', inom loppet av någon sekund, presenterar människans livsväg. Därefter ser människan en 'gränslinje' som representerar det definitiva slutet på det fysiska livet. Gränsen ter sig olika beroende på människans föreställningsvärld, den kan visa sig som ett staket på en äng, som en bro eller kanske som ett vattendrag. När människan passerar gränsen ser hon i extas sitt blivande andliga vistelseort. Sedan faller hon in i omedvetande en kort tid.

Uppvaknandet

När människan kommer till sans igen förnimmer hon blott sina psykiska kroppar, en slags motsvarigheter till de tre fysiska kropparna. Detta kan verka förvirrande, för den andliga världens naturlagar skiljer sig markant mot de fysiska lagarna. Den psykiska världen kan också benämnas 'Tankevärlden' och denna existerar i två varianter; en personlig och en kollektiv sfär. Det är specifikt själva materien i tankevärlden som ter sig annorlunda. Detta beror på att den psykiska materien omedelbart följer tankens bud. En människa som kommer direkt från den fysiska världen bär ofta med sig ett 'bagage' av uppfattningar, idéer och övertygelser. En intet ont anande människa, som tror hon är kvar i den fysiska världen, kan bli rejält uppskrämd av detta.

En temporär mardröm

Tänk er en paranoid bankman, eller liknande, som dör och landar i tankevärldens illusoriska sfär. Eftersom han inte vet om exakt vad som hänt så försöker han förstås fortsätta med sina affärer i vanlig ordning. Det han inte känner till är att alla hans farhågor omedelbart materialiseras. Blotta rädslan för att aktierna inte ska ge god utdelning leder till att börsen går kraftigt neråt. En oro för att bankvalvet inte är säkert nog leder till att tjuvar plötsligt dyker upp och länsar valvet. Detta eskalerar i en nedåtgående spiral av olyckor och motgångar. Men till slut så ger han upp och ber om hjälp i sin nöd. Då förändras med en gång situationen. I ett vitt ljus visar sig ledsagaren och visar vägen till en långt bättre tillvaro.

Mardrömmen hade ett syfte, det var att påvisa den andliga världens gemenskap och tillit. Ingen kämpar för sig själv i tankevärlden, där samverkar man med sina medväsenden i god anda och för allas högsta bästa. Livet i andevärlden går vidare för nu behöver människans tre tyngsta psykiska kroppar läggas undan, detta åtminstone för den som avser att inträda i 'Himmelriket'. Andra kanske nöjer sig med en kortare vistelse i 'Underjorden'; en psykisk tankesfär belägen inom jordklotets skal. Men 'Skärselden' är överstånden, den är inte ens något nödvändigt ont. När människan passerade 'gränsen' vid det fysiska livets slut hade hon fått en uppmaning av ledsagaren: "När du vaknar ser du det vita ljuset igen. Gå dit, se inte åt andra ljus."

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

  • Redigerat 2021-01-02, 19:07 av JRSN
Annons:
Ghosthunter
2019-09-04, 19:58
#1

Vad händer med de som inte hamnar i himmelriket eller paradiset? Eller är din övertygelse att precis alla hamnar där? En möjlighet kan ju vara att dessa "orena" själar blir jordbundna/platsbundna spöken.

"I parabler av rastlöshet, cirklar av regnbågsro - peut être?"

"Världen skulle må bra med lite mer
Värmland"

"Don't be normal, stay paranormal"

JRSN
2019-09-04, 22:49
#2

#1 Enligt vad jag tror så gör människan ett aktivt val efter döden. De som önskar utveckla sig själva kan göra det i himmelriket, en period om ca. sju år. De som hellre vill koppla av, ta en öl, äta god mat etc. kan göra det i 'underjorden', vilket varar en kortare tid, ca. två år. Givetvis händer det att enstaka personer 'trillar mellan stolarna' och fastnar som platsbundna spöken. Dessa har någon bundenhet till det fysiska som de inte vill eller kan släppa.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Upp till toppen
Annons: