Annons:
Etiketterutomjordingarbildspråkmetaforersymbolik
Läst 1182 ggr
JRSN
2019-07-20, 19:07

Sädescirklar

Det som utmärker sädescirklar (Crop Circles) i min värld är att jag inte förstår dem, alls! Jag får inte ut någon symbolik, inget meddelande, inget sammanhang. Antingen är jag helt enkelt ointelligent eller så finns det någon dold faktor som jag inte uppfattar. Kanske lurar jag mig på att formationerna är i bildform, jag tror således att det mönster jag ser är en bild som bör avkodas enligt bildsymbolik. Men på senare år har jag börjat misstänka att sädescirklarna inte är bilder alls; de är matematiska förhållanden, presenterade som bilder. Bildmatematik?

Matematiska koder

Om nu sädescirklarna är budkap med inbyggda matematiska förhållanden, vilken mottagargrupp vänder de sig då till? Krävs det specifik matematisk kunskap för att kunna avkoda dem? Koder har uppenbarligen hittats i sädescirklar, men något utfall av resultaten har inte kommit fram, slutsatser har inte kunnat dras. Och om man nu hittar en ritning på ett helt nytt kretskortsdiagram föreställande motorer för frienergiteknik; vem är det avsett för, vem är avsändaren och vilket syfte fyller presentationen? Skall gemene man ta till sig av detta eller är det för specialister enbart?

Utomjordingar, myndigheter eller Gaia

Är det utomjordisk teknologi som vill dela med sig av information eller kunskap i något syfte? Om så är fallet, vill de åstadkomma en snabbare utveckling för jordklotet och mänskligheten? Anser de sig ha rätt att blanda sig i jordens angelägenheter för att uppnå ett speciellt syfte? Varför är budskapen i så fall så kryptiska, varför talar man inte bara klarspråk? Och vilken utomjordisk ras är det som 'printar in' symbolik i våra fält, ska de inte presentera sig?

Eller är det vi ser avacerad teknik av jordiska myndigheter; satelliter som med laser eller mikrovågsteknik skapar mönster för mänskligheten att begrunda? Vill man på detta sättet ge sken av att det är utomjordingar som agerar? Försöker man med sedvanlig härskarteknik visa fram en liten sanning för att kunna dölja en större? Är mönstren endast embryon av utstuderad reklam, ett nytt sätt att styra marknadsopinioner? Frågorna hopar sig, inga svar ges.

Kan det möjligen vara Gaia, jorden själv som skapar mönster och försöker kommunicera med oss? Men återigen då, varför detta kryptiska språk? Varför inte bara producera en bild av en soptunna med en 'recyclingsymbol' på? Är det väsen i någon dimension som använder våra sädesfält som klotterplank: "Demaion, jag besöker dig nästa nymåne på vanliga platsen. Tag med Zisuchips och öl av bästa klorofyll." Nej, så världsliga budskap är det nog inte som förmedlas.

Slutsats

Jag brukar vanligen kunna se samband med saker och ting. När det gäller sädescirklar går jag helt enkelt bet, jag fattar inte. Detta stör mig en smula men kanske skall jag bara låta saken bero. Jag behöver inte förstå allting. Av allt att döma kan sädescirklarna vara utslag av någons konstnärliga ådra. De betyder kanske ingenting särskilt utan är bara konstnärens ovanliga men mycket suggestiva sätt att uttrycka sig; konst ska inte diskuteras, bara upplevas!

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

  • Redigerat 2021-01-03, 12:08 av JRSN
Annons:
Carmarino
2019-07-20, 20:24
#1

Vet inte heller vad sädescirklarna är till för, eller vem som skapar dem, men de är fascinerande att titta på.

Om det nu är budskap från andra världar så är det förmodligen deras sätt att uttrycka sig. De talar säkerligen inte samma språk som vi, men försöker kommunicera på ett sätt som de tror att vi ska kunna förstå.

Vi kan ju inte kommunicera särskilt mycket med delfiner t.ex. Visst kan vi lära dem olika tecken och signaler, men vi är oftast inte lika duktiga på att lära oss deras språk.

Har själv bara sett två sädescirklar i verkligheten. Den ena var helt klart fejk och gjord av en människa. Dels så låg den i en hörna av sädesfältet, där det förmodligen var så svårt att tröska att bonden inte brydde sig, och dels hade det varit en likadan cirkel på samma ställe året innan. Det syntes dessutom rätt tydligt att någon hade böjt ner sädesstråna. De hade börjat resa sig på en del ställen när vi var där, vilket syns lite svagt på bilden. Sedan hade den/de som gjorde cirkeln tydligen missat med brädan, för det var några "hack" in i säden i kanterna här och där. Bilden är inte jättebra, för den är tagen med en liten instamatic-kamera, när solen nästan hade gått ner, men lite ser man åtminstone.

Den andra var mer oförklarlig, och den hade en helt annan energi. Sädesstråna var rätt hårt tvinnade och låg ner i ett cirkelrunt mönster. Det som var extra speciellt med den var att den låg mitt ute i ett sädesfält, men ändå inte så långt från ett hus där det bodde en man som hade flera schäferhundar. Dessa hundar brukade skälla så fort det kom förbi någon som de inte kände, men de hade varit knäpptysta hela natten. Dessutom fanns det inga som helst spår i säden utanför cirkeln (mer än de vi som fick besöka den hade gjort). Hade tyvärr inte någon kamera med mig när vi var där, så jag kan inte visa hur den såg ut.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

JRSN
2019-07-20, 21:12
#2

#1 Har inte sett någon sädescirkel i verkligheten, kanske skulle jag upplevt det annorlunda då. Vissa menar ju, som sagt, att det är energierna i sädesmönstren som är det väsentliga. Tekniken är också märklig; de enskilda stråna är ju inte brutna utan har istället en tillväxtförändring just där de böjt sig. ☝️

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Carmarino
2019-07-21, 15:15
#3

#2 Ja, men i den cirkeln jag fotograferade så var flera strån brutna. Ytterligare ett tecken på att den var fejk. I den andra cirkeln såg jag inga brutna strån, utan de var hårt "tvinnade".


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

NiklasTyreso
2019-07-23, 23:26
#4

Jag såg ett program för många år sedan där de fejkade sädescirklar väldigt exakt. Två saker behövdes: Det behövdes en lång planka under framfoten som trampade ner en flera meter bred korridor av säd i ett enda steg frammåt. Plankan hölls på plats under främre foten genom att personen hade linor från båda ändar på plankan och med handen och linorna lyfte plankan så de hela tiden låg pressad under fotsulan när foten lyfts upp och ett nytt steg togs in i det som ska trampas ned. Nästa sak som behövdes var en stolpe som sattes ner i marken som mittpunkt och sedan ett snöre som hålls spänt ut till nedtramparen. Nedtramparen går alltså runt stolpen exakt på snörets avstånd från stolpen vid första varvet så cirkeln blir exakt rund. Sedan trampas de inre delarna av cirkeln ner med plankan under foten.

Carmarino
2019-07-24, 13:15
#5

Jo, jag såg också det programmet, och det var förmodligen så de gjort den fejkade cirkeln på mitt foto. Som jag skrev hade de missat med plankan några gånger, så att det blivit "hack" i kanterna och sädesstråna låg bara ner.

I den andra cirkeln var sädesstråna liksom tvinnade, och de var väldigt hårda och kompakta. Det finns inte en chans att man kan få det resultatet med en planka.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2019-07-26, 17:03
#6

#1 Så här ser fältet ut där den "riktiga" sädescirkeln fanns. Den låg säkerligen inte precis där jag ritat den gröna cirkeln, för jag vet inte exakt var cirkeln var. Tror att den kan ha legat lite närmare allén till höger. Mannen med hundarna bodde i huset till höger om allén. (Inte det vid vägkorsningen.)

Kan ju nämna att i övre högra hörnet ser man taket på ett litet slott. Där sägs det spöka rätt mycket.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
Upp till toppen
Annons: