Etiketterritualersynskhetsiaremedier
Läst 970 ggr
JRSN
2020-01-07, 11:42

Styra perceptionsnivån

Olika personer kan ha varierande öppenhet för det paranormala, den andliga världen. I viss mån så finns dessa betingelser från början, vi föds med vissa benägenheter att kunna uppfatta andliga fenomen. Ibland så existerar inte förmågorna från start men initieras efter, ofta traumatiska, händelser. Det vi kanske inte tänker på är att förmågorna är inom räckhåll för medveten manipulation, vi kan med andra ord själva styra vår perceptionsnivå.

Förmågan att se andar

Det är många som ser andar, gengångare och änglar hela tiden, de reflekterar knappt över det. Andra kan ana en närvaro av andliga väsen men upplever kontakterna dunkelt och indirekt. Flertalet ser endast de fysiska nivåerna av tillvaron och tänker att detta är allt som finns. Men det som styr perceptionsförmågan av immateriella ting är mer människans världsuppfattning än hennes paranormala förmågor. Således borde det vara fullt möjligt att genom studier och tekniker lära sig 'öppna upp' för den andliga världen. Detta vittnar även mediala kursledare om; alla kan lära sig att bli ett medium. Förutsättningarna varierar förstås men möjligheten finns alltid där.

Mediala tekniker

Personligen är jag inte regelbundet aktiv i mediala frågor. När jag därför någon gång behöver 'skanna av' ett område efter jordbundna andar så kan jag i regel inte göra det på stående fot. Först måste jag, genom en form av självhypnos, försänka mig själv i ett meditativt förnimmande tillstånd. Detta sker genom att jag 'räknar ner' mig själv från tio till noll. Jag hamnar då i ett lite drömlikt, lätt frånvarande, tillstånd där jag ser den andliga världen bättre än jag ser den fysiska. Men andra ord får jag svårare att interagera med min fysiska omgivning men lättare att kommunicera med den andliga världen. Jag kan ha viss svårighet att upprätthålla båda dessa världar samtidigt.

Men jag är väldigt intresserad av hur ni tacklar detta. Har ni tekniker som är lättare att hantera? Kan ni enkelt 'lägga på' eller 'ta bort' ert filter för andlig perception? Gör ni detta medvetet i olika situationer och hur ser i så fall era tekniker ut, om ni vill dela dem med andra. Det skulle givetvis vara stora fördelar om man på ett lätt och smidigt sätt kunde modulera sin andliga perceptionsnivå. När man till exempel kör bil så vill man ju vara fullt medveten om den yttre världen och inte få distraktioner av andlig art. I andra fall vill man kanske helt och fullt ta in de andliga intrycken och inte störas av yttre faktorer. Dessa tekniker är inte självklara.

Visualisering och suggestion

Rimligen så handlar de här teknikerna om olika former av självsuggestion. Vi påverkar vår medvetandenivå i olika riktningar genom att visualisera vissa tillstånd. I praktiken så handlar väl detta om att höja respektive dämpa nivåerna av vänster- respektive högerhjänsförmågorna. Det är som att ett reglage styr balansen mellan de olika hjärnhalvorna (enkelt uttryckt). Sen lär det i praktiken finnas vänster- och högerfunktioner i varje hjärnhalva, det kallas enligt uppgift för 'graden av lateralisering'. Generellt sett så har kvinnor högre lateralisering än vad män har. Kvinnor har med andra ord mer oberoende hjärnhalvor, även om variationerna förstås är mycket stora.

Men det kan ju finnas andra sätt att styra perceptionen, kristaller kanske. Skriv och berätta!

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

  • Redigerat 2020-12-29, 23:22 av JRSN
skina
2020-01-07, 13:58
#1

Ensamhet.

Generellt så ser jag mer när jag är ensam o har "tråkigt", filosofisk tid utan yttre stimula är A o O, tror jag. Att tanken är mer riktad inåt än utåt.  Jag märker att jag "går upp i mig själv", när jag är ensam, på ett helt annat sätt än när familjen stökar omkring.

Som du påpekar så kan trauman kicka igång en hel del och jag tror att det beror på att allting "stannar upp". Att vardagen tar en paus o vi öppnar våra sinnen. Det kan vara så enkelt som att man helt plötsligt ser de vackra blommorna utanför huset eller grannen, som man aldrig har lagt märke till förut när man har stressat omkring. Det är lite samma sak med att vara ensam, tycker jag.

Sen är meditation över hjärtat den mest effektiva o "öppnande" aktivitet jag har gjort, men det kan kanske vara olika för alla.

JRSN
2020-01-07, 15:57
#2

#1 Förstår precis vad du menar, skina. När åtminstone jag har tråkigt så blir jag rätt snabbt introvert och därigenom mer medial. Det händer till exempel ute på landet, i skärgården, där det är tyst, stilla och inte mycket folk att interagera med. Då vänder sig fokus inåt istället och man blir mer medveten om den andliga världen.

Sen i praktiskt hänseende är det kanske svårt och mindre funktionellt att aktivera tråkighetsfaktorn 'on demand'. Då är nog metoden med hjärtmeditation bättre. Ska försöka testa detta nästa gång när jag behöver öka 'mottagligheten'. 🙂

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

Dioramabyggare
2020-01-07, 19:40
#3

Jag håller med skina. Men det är inte enbart när jag är ensam jag klarar att "öppna upp" min medialitet, även om jag har lättare för att göra det då, eller när jag är "med likasinnade".

Diana_Melbourne
2020-02-05, 17:25
#4

Vilket fint och spännande inlägg! Jag blir lite avundsjuk på er som verkar ha relativt lätt att nå den mediala världen och försätta er i olika tillstånd. Jag har provat olika tekniker i vaket tillstånd men lyckas inget vidare. Bäst verkar pendling med pendel (en sådan som hänger i kedja alltså, inte pendeltåg!) fungera för mig. Då har jag kontakt och kan överlämna mig. Men på natten går det mycket lättare. Häromnatten kallade jag på min mormor och morfar och de kom! Första gången jag försöker något liknande. Jag kanaliserade budskapet "jag älskar er" till dem och fick ett hjärta till svar. Jag grät på grund av den starka upplevelsen. Och blev samtidigt väldigt lycklig, min älskade mormor och morfar, döda sedan länge, men ändå närvarande.

Noctis
2020-02-11, 20:36
#5

Oj, så himla bra forum jag hamnat i, så fin tråd! 

Tack #0 JSRN för ett sådant intressant ämne och öppenheten du delar!
Jag har sedan barnben varit med om otalet händelser, var ska jag ens börja…
Okay, min mor är holistiskt skolad och jag holistiskt uppvuxen till hälften. Hon är intresserad av andliga värden och hade många böcker och berättelser samt tekniker att dela med sig av. Hon lärde mig se auror, eller förklarade hur man kunde gå till väga. Jag kunde detta som 7-åring redan, sedan har det inte varit lika lätt. Jag VISSTE att den fanns där… sedan så poppade färgerna upp. Jag VET saker, förnimmer vissa saker dagligen. 

När det kommer till seende så har jag alltid VETAT innan jag ser, känt av, tonat in och då sett- andliga guider, änglaväsen (oftast som glittrande ljuspartiklar i en människoform som känns som statisk elektricitet skumt nog, eller som ljusväsen.. andra gånger i astralvärlden så ser jag dem klart och tydligt.. jag hamnar inte i en annan värld direkt.. jag är mer som ett osynligt väsen i denna värld och ser mina medmänniskor, försökte väcka syrran som låg och sov i rummet vi delade som ungdomar… och fastnade i hennes energifält… så galet konstigt..), sett stora ljusklot (dessa dök dock bara upp och oftast bara när ngn nyss har gått bort). Innan jag lämnat kroppen astralt har jag haft förnimmelser om vissa väsen/änglar/guider eller ngn nära och sedan fått det bekräftat när jag väl vaknat upp med astrala ögon.. 

Så, jag känner av med en sorts inre sensor som skannar av omgivningen jag är i eller tänker på… eller personen… oftast sker detta omedvetet, och sedan BESTÄMMER jag mig för att se :))

JRSN
2020-02-11, 23:48
#6

#5 Tackar så mycket! Intressant det du berättar om andligt seende, förnimmelser. Du tycks ha upplevt allt detta sedan barnsben. Vad gäller mig själv så har det här andliga spektrat öppnats upp ungefär i mitten av livet. Innan dess handlade det mestadels om teoretiska spekulationer om tid och rum etc. Kanske var det min totalt icke-andliga mor som en lång tid höll mig tillbaka, svårt att veta. 

Nuförtiden har jag dock en mer nyanserad bild av tillvaron och är glad för det. Livet är ju så mycket mer än bara det materiella. I själva verket är det materiella kanske endast en liten liten del av ett oerhört komplext universum. Andliga tekniker och redskap har jag fått lära mig först de senaste åren. 😊

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Upp till toppen