Annons:
Etiketterparanormaltöversinnligtvisionersiare
Läst 674 ggr
JRSN
2020-01-22, 14:50

Framtidsvisioner

I alla tider har människan varit nyfiken på hur framtiden skall gestalta sig. Visioner och profetior har ställts upp, med väldigt varierande resultat. Rent generellt kan man väl säga att förutsägelserna har kommit på skam ganska rejält. Möjligen har de bibliska profeterna lyckats något bättre än genomsnittet. Tillvaron tycks hålla väldigt hårt i den stora hemligheten om framtiden. Kanske är detta till det bättre, en deterministisk framtid kan framkalla ångest.

Kända profetiska varsel

Profeten Jeremia hade rätt stor framgång i sina förutsägelser. Han förutsade det judiska folkets fångenskap i det babyloniska riket. Han lär även ha haft vetskap om Jesus såsom en efterträdare till kung David. Folket lär emellertid ha dissat hans profetior på den tiden det begav sig, ca. 600 f.Kr. Johannes Döparen förutsade Jesus inträde på scenen några år innan det faktiskt hände, en lyckad förutsägelse således. Abraham fick en vision av Gud att han skulle bli en 'fader till många nationer', med talrika efterföljare såsom 'stjärnorna på himlen', så blev det också. Det 'sovande mediet' Edgar Cayce lär ha förutsagt Hitlers aktiviteter och den stora amerikanska depressionen. Hans förutsägelser om att Californien skall uppslukas av havet återstår att bekräftas. Nostradamus profetior är också mycket välkända.

Vardagliga framtidsvisioner

Gemene mans utsikter om framtiden är ganska blygsamma. Frågar man någon; "vad kommer du att syssla med om tio år?", då blir svaret antingen "ingen aning", eller kanske en gissning som är helt orealistisk. Faktum är att framtiden alltid överraskar oss totalt. Varje decennium har haft sin speciella 'karaktär' men ingen har egentligen kunnat förutsäga perioden med någon större framgång. Ett lysande undantag är möjligen författaren Arthur C. Clarke, som förvånansvärt träffsäkert levererat framtida skildringar i litteratur och filmer. Modevärdens futuristiska visioner har också varit svåra att överblicka. Men i detta fallet tycks kreationerna vara cykliska; samma utstyrslar kommer igen efter ett visst antal år. Kanhända beror detta på att människokroppen är rätt statisk, inte mycket förändras över tid.

Apokalyptiska förutsägelser

Framtida undergångar och katastrofer har frekvent och detaljerat skildrats av en mångfald personer. Nästan alltid har förutsägelserna kommit på skam. Detta kan gälla Jesus återkomst, Atlantis uppstigande eller kanske en stundande katastrof orsakad av Nibiru. Välkänt är också Mayacyklernas 'slutdatum' år 2012. Olika datum har getts i anslutning till dessa och andra omvälvningar men de har alltid låtit vänta på sig. Det fornnordiska 'Ragnarök' har skildrats med stor detaljrikedom men några årtal har aldrig givits. Den s.k. 'Herrens dag' är också en betydande tidpunkt, som med stor sannolikhet har med Jesus återkomst att göra. Om och när dagen kommer så lär nog ingen enda vara förberedd.

Nya tidslinjer

Många har fruktat det stora och förödande 'atomkriget', när världens supermakter släpper lös sin arsenal som ett svar på ett verkligt eller fingerat hot. Detta lär ska ha varit mycket nära ett par gånger men stoppats i den allra sista minuten. Kanske har utomjordisk intelligens gått in och förhindrat en sådan utveckling. Det finns rapporter om att missiler har varit i luften men plötsligt 'försvunnit' i tomma intet. En annan möjlighet är att 'framtidens väg' har ändrat sin riktning. Ett hot har funnits men människor har förändrat sin inställning; framtiden har tagit en ny bana.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

http://www.ThoughtPollution.org - "If what I say now seems to be very reasonable, then I will have failed completely. Only if what I tell appears absolutely ...
  • Redigerat 2020-12-30, 19:50 av JRSN
Annons:
NiklasTyreso
2020-01-23, 23:29
#1

På den gamla hedniska tiden trodde folk starkare än idag att ödesgudinnorna, de tre nornorna Urd, Skuld och Verdandi bestämde människors öden. De trodde att gudinnorna bestämt ödet så människan inte kunde ändra det, och då blir det så klart meningsfullt att försöka förutse vad som redan är bestämt. Idag tror de flesta inte att allt är definitivt bestämt, att framtiden är svår att förutse är att framtiden inte är given. Profeten Job i Bibeln (har en egen bok som heter Job i gamla testamentet) fick en verklig uppenbarelse från Gud, att Gud tänkte förgöra staden Nineve på grund av invånarnas ondska. Han gick till folket i Nineve och berättade om uppenbarelsen och då ändrade sig folk och började göra gott! När Gud såg att folk gjorde gott ställde han in förgörelsen av staden. Men när Gud inte gjorde det han sagt, då innebar det att Job verkade ha haft fel, för det blev inte som Job sagt. Job kände sig misslyckad som profet och satte sig deprimerad under en buske och önskade sig döden. Framtiden är alltså inte given. Astrologi är annars en övernaturlig metod för förutsägelser av framtiden. Jo, jag har en känsla för att det fungerar lite bättre än slumpen, men vetenskapen säger tvärt om. Vissa frågar pendlar eller slagrutor, olika kort, tärningar, rölleka-kvistar (i ching) etc. Häromdagen testade jag en online I Ching sida om den kunde se vad som varit det viktigaste temat i mitt liv de senaste 9 månaderna och den gav faktiskt ett bra svar. Kanske kan den säga något om framtiden med. Jag har ibland använt biblomansi, men för andra frågor, inte om framtiden. Den biblomansi metod jag använt tar även ställning till mån-kalendern.

Upp till toppen
Annons: