paradigmskiften

Den artificiella solen

2020-01-02 20:47 #0 av: JRSN

Följande ämne drar jag mig något för att ta upp. Detta eftersom jag redan framstår som en 'visa på stan', med andra ord ökänd för något udda teorier. Det kan låta typ så här; "där är han som tror att solen är konstgjord!" Nejdå, solen är alldeles äkta, däremot anser jag att solen är något försvagad för närvarande. Och för att inte skapa oro i folklagren så har en 'solsimulator' sänds upp i omloppsbana kring jorden. Banan är sådan att denna artificiella 'lampa' hela tiden följer med den riktiga solen, täcker dess omkrets och genererar mera ljus.

Vitsen med en konstgjord sol

Saker och ting är i uppror därute i rymden. Solens mindre kända tvillingstjärna, Nibiru, är i antågande. Dess närvaro får solen att, inte bli ännu starkare, utan istället svagare. Nibiru för med sig täta moln innehållande järnoxid, vilket hämmar de kemiska reaktionerna på solen. För några år sedan började s.k. 'koronahål' dyka upp på solens yta och växa sig allt större. Koronahålen är tunnare regioner av plasma i solens kromosfär. Det är inte faktiska hål i solytan men områden av betydligt tunnare plasma. Allt detta har påverkat solens lyskraft i en negativ riktning. Således har beslut tagits (på högre ort) att med avancerad teknologi 'hjälpa solen'.

Beslutet är egentligen bra och nödvändigt, det enda problemet är att man inte säger rakt ut vad problemet är. Den konstgjorda solen medför vissa konsekvenser. Dess ljus har till exempel en mycket högre andel ultraviolett strålning än den vanliga solen. Följden blir att vi måste skydda oss mycket mer aktivt med hjälp av kläder och krämer med kraftig solskyddsfaktor, annars bränner vi oss lätt. Växt- och djurlivet är inte vana vid det här ensidiga spektrat av strålar vilket redan har fått konsekvenser. Många insekter har mer eller mindre dött ut vilket i sin tur påverkar högre stående djurarter. Massdöd av olika arter har observerats, jorden runt.

En röd måne

Om nu solen är försvagad så påverkar detta givetvis månens ljus, som blir mer rödfärgat. Att månen blir rödaktig är inget man vill visa upp; det ger bibliska associationer. Således har man sett sig nödd att skicka upp även en artificiell måne i omloppsbana, tro det eller ej. Exakt hur den är konstruerad är oklart men sannolikt kan den skapa en 'projektion' av aktuell månfas, med månkratrar och allt. Problemet är dock att månen är alldeles för stark och med för 'vitt' sken. De något äldre bland oss minns mycket väl den äldre och mer varmgula månen. Nu är det som att en frenetisk 'ledlampa' hängde däruppe på himlen. Den 'nya månen' är dessutom något större i ytan, detta för att enklare kunna täcka över den äkta rödaktiga månen. Är det inte märkliga tider vi lever i så säg!

Den gäckande atmosfären

Åter till solen och dess ackompanjerande simulator. När solen går ner på kvällen så uppstår vissa effekter på grund av att ljuset passerar mer av jordens atmosfär. Detta kan skapa en distorsion som gör att solsimulatorn inte hela tiden täcker den verkliga solen. Följaktligen kan en observant iakttagare få se 'två solar' på samma gång. Den svagare och mindre är då den verkliga solen, den starkare och något större är solsimulatorn. Detta fenomen har setts på olika platser men förklaras alltid bort såsom 'solkatter', atmosfäriska anomalier och så vidare. Fenomenet med dubbla solar gillas förstås inte av de rymdingenjörer som hanterar hela 'konspirationen'. Detta avhjälps med ett frekvent program av 'chemtrails'; utsläpp av atmosfäriska ämnen som delvis döljer sikten.

Det finns mycket information om den artificiella solen på exempelvis YouTube. Bland annat så lär det finnas en hel del 'patent' på konstgjorda solar och många nationer är ivriga att följa med i detta teknologiska race.

..........................................
Sajtvärd: Andar, änglar & demoner / Knackningsterapi
                      www.astromantra.se/

Anmäl
2020-01-03 13:37 #1 av: Diana_Melbourne

#1 Spännande läsning, och om det stämmer är det både skrämmande och fantastiskt. Finns det någon teknolog, något företag eller organisation eller dylikt som kan stödja teorin? En sak har jag i alla fall märkt tillsammans med min mamma: man blir solbränd på nolltid idag, jämfört med på 1970- och 80-talet. Vi kan ta en promenad på en halvtimme i april och komma hem typ bruna. Vi har trott att det beror på tunnare ozonskikt eller nåt sånt (vi är INTE tekniskt lagda 😂). Vem vet?

Anmäl
2020-01-03 17:46 #2 av: JRSN

#1 Nuförtiden får man en rätt realistisk solbränna (även om farorna kvarstår). Men för ett par år sedan blev alla helt orange den sommaren, rätt komiskt. Emellertid är tekniken uppenbarligen under utveckling hela tiden och nu blir man 'normalt' brun i solen. Den gamla modellen hade även nackdelen att allting som låg i skugga blev iskallt. Detta berodde förmodligen på att andelen infraröd strålning var för låg.

Det finns en hel del uppgifter på internet, för den som orkar leta. Själv ids jag inte riktigt gräva i denna snårskog. Men olika patent går att hitta, så tidigt som från 60-talet. Och insiktsfulla amatörastronomer har räknat ut på ett ungefär hur tekniken fungerar. Det handlar om någon slags spegelreflexteleskop som faktiskt genererar en verklig bild av solen, så att solfläckar och andra strukturer på ytan är synliga.

Ett par exempel:

NASA: 1960s artificial Sun, Moon and Earthlight patents

Fake SUN - NASA Sun simulator now orbiting the Earth

..........................................
Sajtvärd: Andar, änglar & demoner / Knackningsterapi
                      www.astromantra.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.