Spöken

Gumma i gruppboende

2019-09-25 15:42 #0 av: JRSN

Spöken finns lite överallt i samhället, ibland på oväntade ställen. Följande utspelar sig i Sverige men i en icke namngiven stad och på en hemlig adress. Så måste det förbli tillsvidare, för ledningen av i det här fallet, ett gruppboende, vill förstås inte skylta med att det kan finnas osaliga andar på stället. Att jag överhuvud taget känner till omständigheterna beror på att det är en bekant till mig som jobbar där.

Ett husspöke?

Det visar sig att personalen på stället är så 'invanda' med detta spöke att de till och med har ett namn på gumman som 'går igen' där; låt oss kalla henne för 'Kajsa'. Enligt uppgift ger sig Kajsa tillkänna på lite olika sätt. Det finns speciellt en hiss som lever sitt eget liv; den startar ibland av sig själv och åker upp till en viss våning. Vidare är det saker som 'försvinner' och saker som flyttar plats. Kajsa själv tycks ofta hålla till i ett visst rum i byggnaden. Dessvärre är detta samma rum som en boende har som sitt eget rum. Följden blir att den boende ogärna vill vistas i sitt rum, hon blir orolig där och uppsöker andra ställen.

Själva området där gruppboendet är beläget är tämligen nybyggt så Kajsa har sannolikt vistats i ett tidigare hus på platsen som sedan länge har rivits. Kajsa själv är nog inte så medveten om de förändringar som skett, hon undrar säkert vilka det är som flyttat in i hennes hus. Så vad ska personalen göra åt saken. Att gå till ledningen och be om ett 'medium' som rensar upp finns inte på kartan. Samtidigt verkar det som om personalen blir negativt påverkade av närvaron. De som jobbar blir trötta och nedstämda, konflikter är vanliga. De boende blir också störda av en allmän 'oro i luften' samt att radioapparater då och då startar av sig själva.

En möjlig lösning?

Jag har, lite försiktigt, frågat min bekant om hen möjligen kan göra något själv åt situationen. Men min bekant är tveksam: "Jag hinner inte, det är så mycket annat som måste göras, det finns ingen tid att gå på spökjakt." Nu råkar jag veta att min bekant har en rätt utvecklad medialitet; att få bort den ande som härjar på stället är nog ingen omöjlighet. Så där ligger bollen idag. Jag försöker peppa min bekant att åtminstone göra ett försök. Men hen är orolig för att göra fel och lite skrämd av situationen i sig. Det måste man ha all respekt för. Att öppna upp en portal som sedan inte blir korrekt stängd är ju inget bra åtgärdsprogram.

Jag skulle kanske kunna 'gripa in på distans' och lösa problemet. Men detta känns inte rätt, jag är liksom inte formellt inbjuden och kommer inte att bli det. Min bekant däremot är ju hemmastadd där, det skulle vara en helt naturlig sak om hen kan gripa in; inte mer dramatiskt än att 'rensa ur garderoben'.

Vi får se vad som händer framöver!

..........................................
Sajtvärd: Andar, änglar & demoner / Knackningsterapi
                      www.astromantra.se/

Anmäl
2019-09-25 15:46 #1 av: Carmarino

Spännande. Synd att gumman inte kan hjälpa till och skapa positiva energier istället. Då hade hon ju kunnat vara kvar.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-09-25 18:52 #2 av: JRSN

#1 Ja exakt! Men jag har förstått att om anden i det här fallet bara kunde gå till 'ljuset' först, så kan hon komma tillbaka igen. Och då är energierna inte alls så stagnerade längre. Tvärt om, då kan hon verkligen tillföra något till platsen.

..........................................
Sajtvärd: Andar, änglar & demoner / Knackningsterapi
                      www.astromantra.se/

Anmäl
2019-11-04 03:53 #3 av: JRSN

Uppföljning: Min bekant ville inte gripa in själv så nu har jag gjort ett försök att, på distans, föra över gumman 'Kajsa' till ljuset. Utfallet är dock lite osäkert, Kajsa var tveksam men 'mjuknade' när hennes syster anlände från andra sidan för att möta upp henne. Tyckte mig se att de gick in i en vacker grönskande dalsänka. Men jag får nog följa upp detta vid ett senare tillfälle och se vad resultatet blev.

..........................................
Sajtvärd: Andar, änglar & demoner / Knackningsterapi
                      www.astromantra.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.