Tarot och andra spåkonster

Om kanalisering

2019-06-02 12:10 #0 av: JRSN

All respekt till de som ägnar sig åt kanalisering (att förmedla budskap från högre väsen) men det gäller att vara medveten om de uppenbara risker som faktiskt finns. Kanalisering i sig kan ses som en vacker och ödmjuk gest, för den som kanaliserar lånar ju ut sin kropp, sitt förstånd och sin röst för en stund, så att budbäraren kan framföra sitt budskap genom denne. Den som därefter tar del av budskapet behöver också vara försiktig och formligen väga budskapets ord på guldvåg. 

Ett äkta och ärligt meddelande från högre ort är ovärderligt och kan spara mycket lidande på jorden. Ett falskt budskap däremot kan innebära total katastrof och potentiellt ändlösa år av lidande, förnedring och villfarelser. Det behöver knappt nämnas, men högre väsen (av sann auktoritet) är föredömligt restriktiva till att meddela sig till människor genom kanalisering, de vill inte orsaka fler missförstånd än nödvändigt. Kanaliserade budskap är kanske alltför ofta av jordiskt ursprung.


Typer av kanaliseringar

- Medveten kanalisering (mottagaren visualiserar budskapet intuitivt)

- Transkanalisering (mottagaren går in i lätt eller djup hypnos, seanser)

- Omedveten kanalisering (sovande, typ Edgar Cayce)

Indirekta kanaliseringar

- Drömmar

- Automatisk skrift

- Kanalisering genom olika orakel

Självutnämnda mästare

Andevärlden är (som de flesta vet) översållad av "mästare" inom olika områden. Några få av dem kan ha genuin kunskap att bidra med men det stora flertalet är individer som gillar att stå på piedestaler, lysa starkt och ha många åhörare. Det är således lätt hänt att "plocka upp" någon av dessa individer för den som kanaliserar. Även demoner brukar ikläda sig rollen av upphöjda andliga väsen. Det gäller sannerligen att "pröva andarna". Här är några varningsklockor att se upp med:

SE UPP:

  • med budskap som påstås utgå från kända auktoriteter; Gud, Jesus, Buddha, Ärkeängeln Mikael, Gabriel etc.
  • med alltför mångordiga, utdragna budskap med ett alltför 'vackert' språkbruk.
  • med påstådda konfederationer som säger sig arbeta för "beskydd av Jorden".
  • när du kallas till kanaliseringar mot din egen vilja.
  • när du inte tillåts avsluta en kanalisering när du själv vill.
  • när du får veta att du är utvald och därför måste bära extra bördor.
  • när du ständigt får veta vad du gjorde dåligt, inte vad du gjorde bra.
  • när du inte får svar på dina frågor utan får veta vad du inte vill veta.
  • när du medvetet blir vilseledd för att det är en ”nyttig lärdom”.
  • när du mår dåligt av budskapet istället för att bli berikad av det.

Inre och yttre budskap

Vi människor har en tendens att prioritera det som kommer 'utifrån', sällan det som kommer 'inifrån'. "Ingen blir profet i sitt eget land", tycks ledstjärnan vara. Vi lyssnar hellre till föreläsare från USA, åberopar hellre böcker och bortgångna personer än nu levande personer. Vi tycker budskap från 'stjärnorna' väger tyngre än budskap från visa individer på jorden. Och det kan ligga något i allt detta, vi befinner oss trots allt på en endast svagt utvecklad planet, där krig och ständiga konflikter råder.

En strof ur 'Tao Te Ching' kan vara vägledande här; "Den som äger insikt talar inte, den som talar äger inte insikt". I överförd bedydelse så skulle detta innebära följande: Lärda individer från andra sidan eller upphöjda kosmiska intelligenser lär knappast vara överflödande i ord. Tvärtom kan man förvänta sig mycket korta och kärnfulla budskap, om budskapen överhuvud taget levereras. Ett exempel är en sädefältformation från Hampshire, England 2002. Meddelandet, som var i binär kod, löd ungefär så här: 

"Beware the bearers of false gifts and their broken promises. Much pain but still time. Believe. There is good out there. We oppose deception. Conduit closing". 

Kort och koncist, nära nog kryptiskt men långt ifrån onödiga textmassor. Mer trovärdigt såsom ett faktiskt meddelande utifrån.

Att kanalisera sig själv

Kanalisering mot yttre källor kan vara en genväg som blir till en senväg. Bättre är sannolikt att försöka komma i kontakt med sitt eget högre jag och dess tidlösa visdom. Det är svårare, kräver mer studier och självkontemplation. Men resultatet blir säkerligen mer hållbart på längre sikt. "Studenten" på detta område behöver först balansera sitt verbala och sitt ordlösa medvetande (aktivera det omdevetna, samvetet). 

Därefter kan man öppna upp för det högre jaget och dess (ofta mycket subtila) röst av visdom. Två redskap här är att aktivt tolka sina drömmar och i någon mån använda sig av 'automatisk skrift'. Ingen av dessa metoder innebär några större faror för användaren. Vi är således tillbaka till devisen utanför Apollons tempel i Delfi: "Gnothi seauton"; känn dig själv!

..........................................
Sajtvärd: Andar, änglar & demoner / Knackningsterapi
                      www.astromantra.se/

Anmäl
2019-06-02 13:39 #1 av: Carmarino

Bra skrivet! Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-06-02 15:52 #2 av: JRSN

Tack Carmarino! Glad

..........................................
Sajtvärd: Andar, änglar & demoner / Knackningsterapi
                      www.astromantra.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.