Etiketterparanormaltöversinnligtvisionerperceptiondrömmarmystik
Läst 42 ggr
JRSN
2022-06-16, 09:00

Avvisa auktoritet - Lita på dig själv

Tänkaren, filosofen och 'psykonauten' Terence McKenna var kanske inte en pionjär men väl den som på senare tid blivit känd som den störste utforskaren av den psykedeliska världen. Denna inre drömska värld är mer än bara en konstruktion av vårt rationella sinne. Den måste betraktas som en fullkomligt oberoende domän som utgör komplementet till den matematiska och systematiska världen. Varför existerar denna verklighet? Helt enkelt för att inget alternativ finns. Universum måste med nödvändighet rymma alla tänkbara tillstånd, även faktiskt de otänkbara och irrationella.

Men McKenna går längre än så. Han menar att det rationella sinnet endast verkar för att hålla oss instängda och kontrollerade. Ordning, logik, struktur, organisation och planering är alla termer för att stänga inne människan i en konstruerad bur. Men friheten och expansionen av människans otyglade sinne ligger inte där. Vi behöver frigöra oss från bojor, måsten och regelverk. I människans inre sfär är hon sin egen mästare. Där behövs inga auktoriteter, inga lärare, präster eller gurus. Att vandra i led och lydigt invänta order från högre ort är inte lösningen. Vi måste bli självständiga!

p.s. McKenna använde 'psykedelia'. Inte jag, anser mig inte behöva det.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Huygens
2022-06-16, 09:35
#1

Som en variant på temat, Atlantis förstördes inte så mycket pga att ett antal invånare fick högmod, utan snarast för att översittarna blev genomskådade.

Frågan är om Gaia reagerar nu och det sker en slags omvänd reaktion, så att dom sovande måste vakna.

JRSN
2022-06-16, 12:20
#2

#1: Det lär ska vara en aktiv uppvaknandeprocess på gång, planerad från viss ort. Det går tydligen rätt bra utomlands men trögare i Sverige. Vi står och stampar på ca. 10%, medan det behövs 20% för att få 'alla andra att hänga på'. Sverige slår sig för bröstet med sin förträfflighet men vi är i själva verket 'det inre på löken', roten till det onda.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

Upp till toppen