Annons:
Etiketteröversinnligtpersonlig-utvecklingevolutionkarmaåterfödelse
Läst 103 ggr
JRSN
2021-02-10, 15:45

'Pankarma' - Vad är det?

Om du inte hört talas om begreppet 'pankarma' så har det sin naturliga förklaring eftersom jag lanserade det alldeles nyligen. Med termen så syftar jag på det 'grundtema' som ligger till grund för en individs livstider, över en lång tidsepok. Man kan säga att varje inkarnation innehåller ett antal 'milstolpar', kännetecken, som ständigt återkommer i varje livsepok.

Definition av milstolpar

Vad är egentligen en 'milstolpe' i en människas liv. I det här sammanhanget så syftar det på vissa fundamentala händelser som alltid återkommer. Inkarnationer kommer och går men dessa fundament dyker alltid upp på nytt. För att ge ett exempel så skulle det kunna vara att individen förflyttas till en ort bortom hemmiljön, under en fas i sitt liv. Detta kommer att påverka individen på ett visst sätt och inflytandet återkommer alltså gång på gång.

Perioden av pankarma

Under hur lång tid behåller individen sin specifika pankarma? Detta är osäkert, men troligen handlar det om en mycket lång tidsepok. Vi talar här förmodligen om ett komplett 'varv i kosmos', en komplett genomgången Universell förvandlingscykel, innefattande tusentals olika inkarnationer. En sådan cykel inleds med individen som en obetydlig elementarpartikel och slutar när individen utvecklats till en 'hyperbubbla' av galaxhopar; ett superväsen.

Vem väljer individens pankarma?

Universum är förunderligt och outgrundligt. Alla möjligheter finns tillgängliga och individen har sannolikt full möjlighet att utforma sin övergripande karma, sin 'pankarma'. Tidpunkten när detta sker är förmodligen när individen står i begrepp att, från en immateriell existens, kliva rakt in i det manifesterade kosmos. Väsendet är då formligen ett med den allra högsta gudomliga existensen. Därav kan man säga att det varken är Gud eller väsendet som bestämmer, utan både ock. Väsendet ser de gångna epokerna och skönjar de kommande; valet är därför lätt.

Pankarma i vardagen

Vad är 'vitsen' med pankarma, kan man undra, vad fyller det för syfte? Sannolikt handlar det om att vidga och förgylla en individs livsupplevelse, att skapa dynamik och spänning. Och när andra väsen erfar olika öden så berikas också den enskildes upplevelse av världen, den börjar vibrera och bli levande. Och så flyter livsväven på, ständigt föränderlig och outgrundlig.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

  • Redigerat 2021-02-10, 19:03 av JRSN
Annons:
Pyttelite
2021-02-10, 17:05
#1

Intressanta teorier 😃


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


JRSN
2021-02-10, 18:42
#2

#1: Tackar, det är alltid kul att kunna komma med något nytt, när det är möjligt! 😊

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Upp till toppen
Annons: