Annons:
Etiketterdemonerandarmagimytologi
Läst 1228 ggr
JRSN
2019-07-29, 15:51

Aladdin's magiska lampa

Ligger det någon sanning bakom berättelsen om Aladdin och den magiska lampan? Säkert inte, men det är en inspirerande saga som möjligen har ett eller annat korn av sanning i sig. Jag påstår ju själv att andar (formlösa väsen) existerar, så varför skulle de inte kunna hamna i en flaska och erfara vissa problem att kunna ta sig ut.

Det slutna kärlet

Är Aladdin's ande i själva verket en (någorlunda välvillig) demon, som av en eller annan anledning fångats av flaskan? Demoner antas ju vara väsen av elektrisk plasma. Är lampan då en slags variant av 'Faradays bur', dvs ett slutet kärl som inte läcker ut någon form av elektromagnetisk strålning. Anden i fråga kan vara bunden till sin flaska, utan den kanske anden inte kan verka eller leva vidare.

Gnidandet av lampan

Och varför måste lampan gnidas för att bli verksam? Är det för att producera statisk elektricitet, den extra energi som krävs för att anden skall bli så kraftfull att den tar sig ut ur sin behållare. När gnidningen upphör så avtar energin och anden tvingas in i sin lampa igen. Var lampan kanske ett avancerat hjälpmedel, en sinnrik konstruktion för att innesluta (förslava) en ande och låta denne vara till gagn.

Säg din önskan

Anden (demonen) är uppenbarligen villig att göra mycket för att befrias. Ibland berättas att ägaren av lampan beviljas EN önskan, i vissa fall TRE önskningar. Att anden har kraften att faktiskt bevilja många av önskningarna betvivlas inte. En demon har stor makt över materien, över tiden och över människornas sinnen.

Det finns de som (med visst fog) hävdar att magiker som utför 'omöjliga' trick i själva verket har hjälp av demoner. Bara detta att få föremål att röra sig och levitera kan vara nog så imponerande. Lägg därtill förmågan att se in i framtiden och (indirekt) generera stora rikedomar och vi har en fullödig magiföreställning.

Frågan som man ställer sig är förstås: Vad är baksidan av denna magiska medalj?

Dela artikeln!

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

  • Redigerat 2020-12-29, 00:15 av JRSN
Annons:
JRSN
2020-06-01, 10:15
#1

Puff! I tider när jag inte själv har några idéer till inlägg så kommer jag puffa upp trådar som inte haft så mycket trafik. En slags 'recycling' alltså! ☝️❤️

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Upp till toppen
Annons: