Annons:
Etiketterparadigmskiftenrymdennibiruastronomi
Läst 1337 ggr
JRSN
2019-11-05, 17:54

Zodiaken - Djurkretsen

Zodiaken eller Djurkretsen är den rad av tolv astrologiska stjärntecken som löper i någorlunda rät linje längs 'Ekliptikan', planeternas plan runt solen. Vilken tidsålder vi befinner oss i bestäms av vilket stjärntecken solen är i vid vårdagjämningen. Just nu befinner vi oss i Fiskarnas tidsålder och vi är på väg in i Vattumannens tidsålder. Den traditionella vetenskapen menar att det är jordklotets långsamma 'wobblande' kring sin egen axel som orsakar rörelsen. Själv tror jag att det är solens tvillingstjärna, 'Nibiru' som orsakar den s.k. 'prescessionen' och att förändringar inträffar relativt snabbt.

Stjärnornas dans

Två solar som befinner sig i omloppsbana runt varandra förändrar sin relativa position i förhållande till stjärnhimlen. Denna förändring sker just när solarna passerat varandra varvid banan kröks som en följd av gravitationen. Förändringen är inte märkbar för solarna själva men väl för planeterna de har i sitt följe. När det gäller Solen och Nibiru så sker vridningen gentemot stjärnhimlen med 30 grader. Detta motsvarar en tolftedel av cirkelns 360 grader. Indelningen av stjärnhimlen i tolv 'hus' är just vad zodiaken beskriver. 

Jesus tolv lärjungar

Symboliken med de tolv lärjungarna är i själva verket en representation av Solen och Nibiru och den indelning i stjärntecken som solarnas omloppsbanor innebär. Nibiru är gestaltningen av Jesus och Solen representerar 'Maria Magdalena'. Forskaren Ralph Ellis (ja, han igen) hävdar att beteckningen 'Nasaré' inte syftar på den bibliska staden utan på en hebreisk sekt som vördade zodiaken, och där Jesus var ledaren. Den persiske guden 'Mithras' är en äldre parallell till Jesus och lärjungarna. Ett antal skulpturer, inhuggningar i sten, visar Mithras omgiven av den tidens Zodiak. Äldre tiders zodiaker ritades alltid med solguden placerad i mitten.

Zodiaken i olika kulturer

Den egyptiska kulturen hade också en zodiak, dock med annorlunda djur- och symbolmotiv (se zodiaken från Dendera). Den kinesiska kulturen har på motsvarande sätt sin 'djurkrets', där dock djurmotiven skiljer sig från den västerländska zodiaken. För att återgå till Mithras så ses han i stenskulpturer slakta en tjur, en tydlig indikation av att oxens tidsålder upphör. Samma episod ses i incidenten med Moses och guldkalven. Folket fortsätter att vörda oxen men tidsåldern har skiftat till Väduren (fåret). Moses vill att folket skall inse detta och tolererar inte kalvsymbolen. Men oavsett kulturen; det är alltid tolv hus i Zodiaken.

Vattumannens tidsålder

När går vi in i vattumannens tidsålder? Här är forskarna fullkomligt oeniga, det går inte ens att få en rimlig fingervisning om när det skall ske. Orsaken är förmodligen att själva 'mekaniken' i prescessionen är så okänd. Vi vet med andra ord var vi är just nu i 'Det stora året' men vi vet inte exakt när vi anlände och vi vet inte när vi går över i Vattumannens tidsålder. Som vanligt så får framtiden ge svaren.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

  • Redigerat 2020-12-31, 18:19 av JRSN
Annons:
NiklasTyreso
2019-11-11, 22:05
#1

Talet 12 hänger nog ihop med att det gå riktigt (lite mer än) 12 mån-månaden på ett solår. https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Månkalender Den första kända månkalendern är den babyloniska. Den judiska kalendern är en mån-kalender, så talet 12 som speciellt i Judendomen med 12 stammar, 12 patriarker etc är inte konstigt. Konstigare är att flera arkeologiskt utgrävda synagogor från de första århundradena av modern tideräkning har mosaiker i kolven som föreställer zodiac-hjulet! Vissa tror Judendomen blev influerad av grekisk och romersk astrologi, men jag misstänker att Judendomen tog upp astrologin under den judiska fångenskapen i Babylon på 500-talet innan vår tideräkning och spred den i medelhavsområdet därefter till alla orter Judar flyttade, både norr och söder om Medelhavet. Personligen tror jag att vi avslutade en ny tidsålder på 1990-talet. Början av 90-talet var en seger för ett enat europa och slut på kalla kriget. När 90-talet avslutades fanns Internet och en global islamistisk våldsbejakande rörelse.

JRSN
2019-11-11, 23:45
#2

#1 Det låter trovärdigt att Judendomen adopterade astrologin och zodiaken under den Babyloniska fångenskapen. Intressant med tanken att en tidsålder avslutades i slutet av 1990-talet! Men vad kallas då den tidsålder vi lever i nu - dataåldern?

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Farwuq
2019-11-13, 06:44
#3

Vi måste veta bättre hur stora tecknen i zodiaken ska vara, de 30° är bara en teoretisk indelning för att vi sak få jämna tal. 
Sen… har vi någon fastställd punk i historien då vi vet att ett skifte mellan två tecken skedde? Vet vi t.ex. när Oxens tid slutade, eller är allt hypoteser?

Man brukar tala om equinoxen och hur den förflyttar sig, men vi relaterar till våra tolv astrologiska stjärntecken som vi har just nu, hur skulle equinoxen ligga om vi t.ex. använde den egyptiska zodiaken?
🤔

Sen… enligt vår nuvarande astronomika  indelning av stjärnhimlen, så har zodiaken 13 tecken.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

JRSN
2019-11-13, 09:59
#4

#3 Dessvärre är förvirringen total vad gäller zodiaken och dess fördelning. Det mesta är bara spekulationer, även teorin om att jordens wobblande kring sin egen axel orsakar precessionen. Jordens totala rotationstid kring sin axel beskrivs som 25,700 år, men osäkert vad denna siffra bygger på. Den matematiska tiden per stjärntecken blir då ca. 2142 år men olika stjärntecken har likväl olika 'längd' så det hela liknar komplett snömos. Nästan samtliga forskare har olika teorier.

Det trettonde tecknet som du talar om är väl 'Ophichus' (Ormbäraren) som tillkom först år 2011. Tror dock inte att äldre kulturer räknade med detta tecken. Dock lär mystikern 'Nostradamus' ha någon vers om detta. 🤦‍♂️

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Farwuq
2019-11-13, 11:12
#5

Med den indelning de astronomiska stjärnbilderna har så sticker en flik av Ormbäraren in i zodiaken.
De astrologiska stjärnbilderna bör inte ta med denna "flik", då den inte tillhör det "kulturella".

Att man säger att precessionen tar ca 25.700 år beror väl på att man mätt upp hur mycket vårdagjämningspunkten förflyttar sig på x antal uppmätta år, sedan extrapolerar man, och förutsätter att den inte gungar lite "hur som helst" utöver detta. 🤔
1° per 70+ år ungefär.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

JRSN
2019-11-13, 14:28
#6

#5 Intressant med uträkningen av precessionen. Men ändå - man frågar sig varför vårdagjämningspunkten aldrig befinner sig MELLAN två stjärntecken. Det har så vitt jag vet aldrig hänt genom historien. Det är antingen oxen, väduren, fiskarna etc, aldrig mitt emellan. Detta får mig likväl att tro att övergången sker på ett ögonblick, astronomiskt sett. Att, med andra ord, solens och dess tvillingstjärna 'vrider runt' stjärnhimlen 30° i samband med att de passerar varandra.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Annons:
NiklasTyreso
2019-11-13, 20:53
#7

Jag kan inte mycket om astrologi men hörde för ett par år sedan att astrologen Don Cerow har skrivit en bok om astrologins tidiga historia som heter "When the Dragon Wore the Crown". Han kopplar tydligen ihop drakmyter med hur stjärnhimlen såg ut i slutet av stenåldern. https://www.blogtalkradio.com/susunweed/2016/08/23/ask-herbal-health-expert-susun-weed-astrology-and-mythology-don-cerow Har det koppling till ormbäraren, den 13e konstellationen? I den gammelnordiska kalendern lade man till en andra jul-månad ibland för att få mån- och solkalender att gå ihop.

JRSN
2019-11-14, 07:47
#8

#7 Uppenbarligen förändras polstjärnan över tid, om det nu sker steglöst eller i vissa steg. Sex olika positioner nämns; Deneb, Vega, Tau Herculis, Thuban, Kochab och Polaris. Ingen av stjärnorna markerar någon exakt position utan är endast ungefärliga riktningar av den celestiala nordpolen. Precessionen antas styra den rörelsen. Ormbäraren tycks ligga i närheten av Hercules så möjligen en koppling där. 🤔

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Farwuq
2019-11-20, 10:55
#9

Jag hittade två bilder som visar hur jorden vobblar, och hur "nordpolen"
och "sydpolen" vandrar över himlen.

http://www.germanicmythology.com/ASTRONOMY3/IMAGES/3Precession.gif

http://www.infinitoteatrodelcosmo.it/wp-content/uploads/2013/10/fig.6-600x517.png

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

JRSN
2019-11-20, 16:17
#10

#9 Bra bilder! Förbättrar åskådliggörandet av precessionsrörelsen på norra och södra stjärnhimlen. 👍

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

NiklasTyreso
2019-11-20, 19:59
#11

Ett par länkar till gamla arkeologiska utgrävningar som hittat zodiac bilder i mosaiker i golven på synagogor: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Beth_Alpha https://www.atlasobscura.com/places/zodiac-synagogue-mosaic-of-hammat-tiberias

JRSN
2019-11-20, 21:25
#12

#11 Väldigt intressant, och något otippat, för judiska synagogor. Kopplingen till den babyloniska astrologin känns relevant!

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Maghan70
2019-11-22, 15:16
#13

Intressant läsning!  Det var ju även tre astronomer som hittade Jesus efter en stjärna som man idag tror beror på två stjärnor som gått ihop på himlen. Finns en video om det.. ska kika..

Annons:
Maghan70
2019-11-22, 15:21
#14

Denna är också bra.  Finns många fler videos om det på youtube.  Men här är hela dokumentären av Stephen McEevety, professor

Maghan70
2019-11-22, 15:25
#15

Det finns även astronomiska händelser som ska visas på himlen den sista tiden och en av dom har redan varit. 

Kvinnan och draken

121Och ett stort tecken syntes på himlen, en kvinna klädd i solen och med månen under sina fötter och en krans av tolv stjärnor på sitt huvud. 2Hon är havande, och hon ropar i barnsnöd och födslovånda.

3Och ett annat tecken syntes på himlen, och se, en stor eldröd drake, med sju huvuden och tio horn och med sju kronor på sina huvuden. 4Hans stjärt svepte med sig en tredjedel av stjärnorna på himlen och slungade dem ner på jorden. Och draken stod framför kvinnan som skulle föda, för att sluka hennes barn när hon födde det. 5Och hon födde sitt barn, en son som skall valla alla folk med en stav av järn. Hennes barn rycktes upp till Gud och hans tron, 6och kvinnan flydde ut i öknen, där Gud har berett henne en tillflykt, så att hon skall bli livnärd i tolvhundrasextio dagar. Uppenbarelseboken 12:1-6

Jag tror det var 2017 som detta kunde ses på himlen. Finns säkert fler videos om det.

Maghan70
2019-11-22, 15:40
#16

23 september 2017 skedde denna stjärnkonstellation på himlen.

JRSN
2019-11-22, 16:41
#17

#15 Inspirerande och trösterikt! 👍

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Farwuq
2019-11-27, 17:37
#18

Om ni vill se Södra Korset, så är ett alternativ att se till att återfödas i Skåne strax före år 17500. Då syn nämligen sagda stjärnbild vid den här årstiden. Detta tack vare precessionen.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Farwuq
2019-11-27, 17:40
#19

Lite tydligare: Plats Lund, Skåne.

Troligen kommer ni uppe vid Mälaren och norr därom, aldrig att få se den stjärnbilden.

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

JRSN
2019-11-27, 18:14
#20

#18 #19 Där kan man tala om framförhållning! Vi får verkligen se till att vi föds som skåningar i Lund om 15.500 år! 😃

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Annons:
Farwuq
2019-11-27, 18:31
#21

Som ni på bilden ser så nuddar ekliptikan även stjärnbilden Valfisken, men bara nära.
😉

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Farwuq
2019-11-27, 18:33
#22

Ja, eller så kan du hoppa bakåt i tiden till kring 8200 f.kr då lär det varit aningen bättre.

👍

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Farwuq
2019-11-27, 18:39
#23

Zodiaken kommer väldigt nära Orion.
Med tanke på att tecknen är lite höftade i astrologin så kanske även Orion borde tas i beaktande.
🤔

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Upp till toppen
Annons: